Ossenhaas

 • Prijs per stuk (2000 gr.) € 99,95Inclusief 9% BTW
OP VOORRAAD

Zin in de allerbeste biefstukken? Kies dan de Ossenhaas! Biefstukken van de haas bevatten weinig vet en zijn dus enorm mager. De Ossenhaas komt van de binnenkant van de ruggenwervels. Omdat dit deel weinig werk verricht, is het rundvlees enorm mals. Uit de ossenhaas snijd je veel verschillende bekende snitten (hier zie je hoe je een ossenhaas snijdt): de kop wordt veelal gebruikt als chateaubriand, het middenstuk als Tournedos en de punt voor de bekende Ossenhaaspuntjes.

 • Beste deel van het rund
 • Gevliesd
 • Hele haas à 2000 gr.

Ossenhaas bestellen:

Beschikbare opties:


Prijs per stuk:
Totaal:

Bezorging:

 • Maandag t/m vrijdag vers en gekoeld thuisbezorgd.
 • Bestel voor 22.00 uur en ontvang nog de volgende (werk)dag.
 • Geschikt om in te vriezen. Vers ± 7 dagen houdbaar in de koelkast.

Namens de chef

De ossenhaas is heel mager en eersteklas Rundvlees. De Ossenhaas is ook zeer geschikt om rauw te verwerken. De echte Chef snijdt er heerlijke carpaccio van. Voor het beste resultaat in de keuken moet je de Ossenhaas niet te ver doorbakken, dan blijft het heerlijk mals! 

Evert te Pas - Chef La Carne
Ossenhaas

Informatie

Producteigenschappen
 • Ingrediënten 100% rundvlees
 • Land van herkomst Oostenrijk / Duitsland
 • Toepassing BBQ / Pan
 • Bewaaradvies Gekoeld
Voedingswaarden
 • Energie 115 Kcal / 485 KJ
 • Vet 3,0 gram
 • (waarvan verzadigd vet) 0,9 gram
 • Koolhydraten < 0,5 gram
 • (waarvan suikers) < 0,5 gram
 • Eiwitten 22,0 gram
 • Zout 0,0 gram
Kenmerken
 • Malsheid
 • Marmering
 • Smaakintensiteit

Ossenhaas bestellen en bereiden

Wilt u online rundvlees bestellen? Bij een slager of andere vleesverkoper? Dan kan het goed zijn dat u op zoek bent naar de Ossenhaas. Wat is ossenhaas? De Ossenhaas komt van de binnenkant van de ruggenwervels en is één van de malste stukken rundvlees. Dit komt doordat de spier weinig werk verricht in het leven van het rund en dus weinig in beweging is. Alleen als de koe in gevaar is en achteruit gaat schoppen met de achterpoten, komt de ossenhaas in beweging. De ossenhaas, die u online kunt bestellen bij La Carne, is heel mager en eersteklas rundvlees! 

Ossenhaas bereiden recepten

Voor het bereiden van een ossenhaas, is het belangrijk te weten of u een hele ossenhaas of een deel van de ossenhaas gaat bereiden. Een hele ossenhaas bestaat namelijk uit: Tournedos, Chateaubriand, Filet Mignon en de Ossenhaaspuntjes. Wilt u het beste resultaat bereiken in de keuken of op de barbecue? Bekijk dan onze recepten van chef-kok Evert. Hij laat zien hoe je ossenhaas in de pan fantastisch smaakvol klaarmaakt. En ook deelt hij een recept van ossenhaas op de barbecue. Voor beide manieren geldt: bak ossenhaas niet te ver door, dan blijft het heerlijk mals!

De Ossenhaas wordt overigens ook vaak rauw verwerkt. De echte chef snijdt hier heerlijke carpaccio van! 

Ossenhaas op de barbecue

Hoe lang moet een ossenhaas op de barbecue? Dat is afhankelijk welk deel van de ossenhaas u aan het bereiden bent. Het ene stuk rundvlees is namelijk veel dikker dan het andere deel, daarom heeft het verschillende bereidingstijden. Ossenhaas spiesjes zijn in een mum van tijd klaar, terwijl de chateaubriand er langer over doet om gaar genoeg te worden.

Wilt u nu een ossenhaas in z’n geheel bereiden? Dat kan best een uitdaging zijn, omdat de ossenhaas in een punt loopt. Tijdens het bereiden vindt er dus geen gelijke garing plaats. Maar, chef-kok Evert zou geen chef-kok zijn als hij daar geen oplossing voor heeft. In zijn recept beantwoordt hij de vraag: Hoe grill je een hele ossenhaas op de barbecue?

En het maakt niet uit welke barbecue u gebruikt, een weber, kamado, green egg of bastard, de kerntemperatuurmeter (of vleesthermometer) komt altijd goed van pas!

Ossenhaas snijden

Hoe kun je ossenhaas snijden? Een hele ossenhaas bestaat eigenlijk uit 3 delen. Al zijn en weer meer namen voor (delen van) deze delen. In principe bestaat de ossenhaas uit: de punt, het middenstuk en de kop. Alle delen zijn zeer zacht van smaak. 

 1. De kop wordt meestal gebruikt als chateau briand of biefstukken. 
 2. Het middenstuk is het meest luxe deel, gelijk ook het dikste deel van de ossenhaas. Ook hier worden biefstukken (tournedos) van gesneden; men vindt dat vaak nog luxer! 
 3. Van de punt snijdt men de kleinere delen, zoals de filet mignon. Van het laatste deel van de punt worden vaak kleine puntjes gesneden: de ossenhaaspuntjes. Heerlijk smaakvol vlees om ossenhaasspiesjes mee te maken! Natuurlijk kun je de puntjes ook perfect invriezen om later te gebruiken in bijvoorbeeld een lekkere pasta!

In deze blog vind je een complete uitleg met foto's over hoe jij een hele ossenhaas kunt snijden.

Prijs Ossenhaas

Ossenhaas is een heel mooi stuk rundvlees. Echt luxe vlees! Dat zie je ook aan de prijs, dus zoiets wil je echt niet verpesten. Wees dus verstandig en ga niet zomaar aan de slag, maar kijk bij de recepten wat Chef-kok Evert je kan leren. 

 

Wilt u online ossenhaas kopen? Dan is de prijs bij La Carne voor een bijzonder smaakvolle ossenhaas van het Simmentalerras: € 99,50. Dan krijgt u een flinke, mooie ossenhaas van 2 kilo (2000 gram). U bestelt ‘m online, wij leveren de ossenhaas af aan uw voordeur. En gebruikt u de ossenhaas niet volledig? Dan kunt u gerust een deel invriezen om later van te genieten. Bij onze veel gestelde vragen vindt u de bewaaradviezen.


Manieren ossenhaas klaarmaken

Ossenhaas is op veel manieren te bereiden. Zeker omdat de hele ossenhaas uit verschillende delen bestaat. Een pracht stuk vlees voor een mooi diner, maar ook fantastisch op de barbecue in een ontspannen zomersetting. Je gasten gaan dit zeker waarderen! Bij onze recepten vindt u eenvoudige en toch zeer smaakvolle recepten met verschillende manieren waarop u een ossenhaas kunt klaarmaken. Bakken, garen, braden, grillen; chef-kok Evert geeft uitleg. En daarnaast kunt u natuurlijk zelf kiezen wat u erbij gaat serveren, welke kruiden u gebruikt om te marineren, of u kiest voor een saus, een bijgerecht met groenten. Het uitgangspunt van La Carne is wel: Goed vlees smaakt lekker van zichzelf. Veel toevoeging heeft u dus niet nodige, enkel peper, zout en roomboter, om de echte karakteristieke smaak van La Carne’s ossenhaas te ervaren!

Wijn passend bij Ossenhaas

Biefstuk en wijn is altijd een heikel punt. Er zijn verschillende soorten biefstuk en veel meer verschillende soorten wijn. Een ding is zeker, bij biefstuk hoort rode wijn. Rode wijn bevat tannine, en het rode vlees van de biefstuk ‘temt’ deze. Ze gaan dus erg goed samen. Ossenhaas is mager rundvlees, wat wij hierbij aanraden is bijvoorbeeld een Pinot Noir.

Naast de ossenhaas nog een andere smaakvol stuk rundvlees proberen dat toch wat anders is? Denk dan eens aan de picanha, ribeye of bavette.