Op dit moment is onze webshop gesloten. Wegens omstandigheden kunnen wij helaas tot nader bericht geen bestellingen aannemen. Dank voor uw begrip.

Chateaubriand

  • Per stuk (600 gr.) € 35,95Inclusief 9% BTW
OP VOORRAAD

Het beste, meest luxe rundvlees is de chateaubriand. De chateaubriand wordt gesneden uit het middelste, en dus dikste, deel van de ossenhaas. Dit is het meest malse stukje vlees van het rund.


Omdat onze Simmentaler runderen vrij groot zijn, is deze excellente chateaubriand maar liefst circa 600 gram. Dit product wordt speciaal voor u geselecteerd, gesneden en vacuüm verpakt, zodat het eventueel makkelijk in te vriezen is. Maar, we leveren het natuurlijk vers! 



  • Zacht, zeer mager rundvlees
  • Mals luxe deel van de ossenhaas
  • Perfect in z'n geheel klaar te maken

Chateaubriand bestellen:

Beschikbare opties:


Prijs per stuk:
Totaal:
Op dit moment is onze webshop gesloten. Wegens omstandigheden kunnen wij helaas tot nader bericht geen bestellingen aannemen. Dank voor uw begrip.

Bezorging:

  • Maandag t/m vrijdag vers en gekoeld thuisbezorgd.
  • Bestel voor 22.00 uur en ontvang nog de volgende (werk)dag.
  • Geschikt om in te vriezen. Vers ± 7 dagen houdbaar in de koelkast.

Namens de chef

De Chateaubriand wordt vaak besteld voor en echte restaurantbeleving thuis, om even de echte chef in je los te laten. De Chateaubriand is ideaal om in z'n geheel klaar te maken. Snijd er daarna mooie plakken van om te verdelen met je gasten.

Evert te Pas - Chef La Carne
Chateaubriand

Informatie

Producteigenschappen
  • Ingrediënten 100% rundvlees
  • Land van herkomst Oostenrijk / Duitsland
  • Bewaaradvies Gekoeld
Voedingswaarden
  • Energie 115 Kcal / 485 KJ
  • Vet 3,0 gram
  • (waarvan verzadigd vet) 0,9 gram
  • Koolhydraten < 0,5 gram
  • (waarvan suikers) < 0,5 gram
  • Eiwitten 22,0 gram
  • Zout 0,0 gram
Kenmerken
  • Malsheid
  • Marmering
  • Smaakintensiteit

Online Chateaubriand bestellen

De Chateaubriand is een prachtig deel, gesneden uit de kop van de Ossenhaas. Ideaal om als geheel klaar te maken, maar uiteraard is de chateaubriand ook op diverse andere manieren klaar te maken. Wil je online chateaubriand kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres. We bieden naast de chateaubriand ook andere delen van de ossenhaas aan. Wacht dacht je van een hele ossenhaas? De ossenhaas van het Simmentaler-rund is maar liefst 2 kilo. Prachtig gemarmerd en zeer smaakvol. Vers uit de Alpen, wie kan dat weerstaan!? Bestel snel onze chateaubriand voor een smaakvol excellent moment!

Chateaubriand bestellen en bereiden

De chateaubriand is een van de meest luxe delen rundvlees. Het is namelijk het beste deel van de ossenhaas. Een malse chateaubriand is het perfecte deel rundvlees voor een smaakvol diner. De chateaubriand wordt vaak gegeten rondom de kerstperiode. Een kerstdiner met chateaubriand valt zeker in de smaak. De bereiding van de chateaubriand gebeurt dan ook meestal in de pan, al is het natuurlijk ook goed mogelijk om een chateaubriand op de barbecue te bereiden. Krijg je al zin in dit heerlijke topkwaliteit stukje rundvlees? Dan kun je de chateaubriand bij ons bestellen.

Recept met chateaubriand

Chateaubriand bestellen? Nadat je de chateaubriand thuis hebt ontvangen, kun je aan de slag! Je hebt op dat moment vast al een mooie recept uitgezocht. Nog niet? Dan raden we je zeker dit recept aan van een Feestelijke Chateaubriand met Ratatouille. We blijven onze recepten om mooie steaks te bereiden aanvullen, dus houd deze pagina in de gaten!

Chateaubriand snijden

De chateaubriand maak je altijd in z'n geheel klaar. Natuurlijk kun je het vooraf snijden, maar dan worden het eigenlijk tournedos. Daarbij mis je de smaakvolle ervaring van de chateaubriand. Dus wij zouden zeggen: maak de chateaubriand in z'n geheel keer. De volledige ossenhaas bestaat namelijk uit tournedos, filet mignon, chateaubriand en van de punt snijden we ossenhaaspuntjes.

Je gaat de chateaubriand bakken. Als de chateaubriand de juiste temperatuur heeft bereikt, haal je 'm uit de pan en laat je de mooie gebakken chateaubriand eerst rusten. Heel belangrijk! Rusten zorgt er namelijk voor dat de sappen zich goed door het vlees verdelen en dat het heel rustig nog iets verder gaart. Daarna aansnijden in mooie plakken en zo geniet je op en top van een topkwaliteit stukje rundvlees!

Prijs chateaubriand

De prijs van een chateaubriand is bij veel verkopers verschillend. Logisch, want de ene chateaubriand is de andere niet. Onze chateaubriand komt van het Simentaller ras. Een uniek runderras dat leeft in de Alpen. Ze eten daar veel gras en kruiden, volop natuurlijk vlees dus! We rekenen voor een chateaubriand € 35,95 voor 600 gram. U kunt er ook voor kiezen om een hele ossenhaas te bestellen en daar zelf een chateaubriand uit te snijden. Een hele ossenhaas kunt u bestellen voor € 99,95. Kwaliteit waar je 'u' tegen zegt! Let op: met regelmaat hebben wij mooie acties waarin we ons prachtige rundvlees voor een mooie actieprijs verkopen. Houd onze social media in de gaten om hiervan op de hoogte te blijven! 

Perfecte wijn bij Chateaubriand

Wat voor wijn past goed bij een chateaubriand? Biefstuk en wijn gaan perfect samen. Al kan het met zoveel soorten biefstuk en nog meer soorten wijn lastig zijn een goede keus te maken. Wilt u een goede bijpassende wijn bij biefstuk, kies dan altijd een rode wijn. Het rode vlees van het biefstuk 'temt' namelijk de tannine die in rode wijn zit. Een Pinot Noir past bijvoorbeeld erg goed bij de chateaubriand.