Salade met ossenhaas(puntjes) op Japanse wijze

Salade met ossenhaas(puntjes) op Japanse wijze

Ossenhaas is een super veelzijdig en vooral lekker stuk vlees! En wat doe je met een ossenhaas van 2 kg?! Precies, gewoon veel verschillende soorten gerechten maken! Dit recept is gemaakt met de ossenhaaspuntjes.

Dit recept is gemaakt door de @the_bbq_dj met Ossenhaaspuntjes van La Carne. De foto is van @esther_bode_photo.

  • Bereidingswijze: BraadpanBraadpan
  • Bereidingstijd:Voor: +/- 15 minuten Bereiding: +/- 15 minuten
  • La Carne producten: Ossenhaaspuntjes Ossenhaas

Tools

Koekenpan 

Optioneel BBQ

Pan

Benodigdheden

Ossenhaaspuntjes / Ossenhaas

125gr. Mihoen

Komkommer

Baby spinazie

Granaatappelpitjes

Zoete peultjes

6 el. Japanse sojasaus

1 tl. Kristalsuiker

1 of 2 tl. Wasabi pasta (tube)

2 el. Geroosterde sesamzaadjes

2 tenen knoflook

Bereiding salade

Start met het maken van de salade, dan voeg je de ossenhaaspuntjes er op perfecte temperatuur bij.

  1. Breek de mihoen doormidden en maak klaar zoals op de verpakking is aangegeven (meestal laten weken in water dat net van de kook af is).
  2. Giet af en spoel af met koud water.
  3. Schil met een dunschiller mooie dunne plakjes van de komkommer.
  4. Blancheer de peultjes voor ongeveer 2/3 minuten en spoel af met koud water.
  5. Was de spinazie en verwijder eventuele harde steeltjes.
  6. Maak een bakje met daarin de sojasaus, wasabi pasta en suiker.


Bereiding ossenhaas

Het vlees kan je bereiden in een pan of op de BBQ.

PAN:

  1. In een pan laat je een scheut olie met een klont roomboter bruin worden
  2. Leg het vlees erin en bak rondom bruin
  3. Bij medium rare haal je het vlees uit de pan

BBQ: 

  1. Steek de bbq aan en zorg voor directe hitte boven de kolen
  2. Leg de ossenhaas op het rooster en grill rondom bruin
  3. Als deze medium rare is mag hij eraf

Laat het vlees 2 minuten rusten nadat het gebakken is, snij het in dunne plakjes en strooi hier sesamzaadjes over.


Salade met ossenhaaspuntjes

  1. Verdeel de mihoen, spinazie, komkommer en peultjes over de borden.
  2. Sprenkel de granaatappel eroverheen.
  3. Leg de plakjes ossenhaas mooi op het bord en voeg als laatste nog wat sesamzaadjes aan de groente toe.
  4. De wasabi soja dressing mag nu over de groente voor de echte japanse smaak!

Eet smakelijk!


Ga jij dit recept met Ossenhaaspuntjes maken? Post je creatie op social media en tag  @the_bbq_dj en @Lacarne.nl, dan krijg je een eervolle vermelding in onze stories.