Op dit moment is onze webshop gesloten. Wegens omstandigheden kunnen wij helaas tot nader bericht geen bestellingen aannemen. Dank voor uw begrip.

Ossenhaas op de barbecue

Ossenhaas op de barbecue

Hoe maak je ossenhaas het best klaar op de barbecue?

Heb jij ook zin om een ossenhaas op z’n allerlekkerst klaar te maken op de barbecue? Dan zit je hier goed! Onze topkok legt je precies uit hoe, zonder te veel poespas, zodat je de smaak van dit karakteristieke stuk ossenhaas volop tot z’n recht laat komen.


Laat je vrienden versteld staan en tover deze topper op tafel!

Ossenhaas is filet van een rund, in dit geval de Simmentaler. Mager vlees, enorm mals! Omdat een ossenhaas in een punt uitloopt, is het lastig om ’m in z’n geheel goed te bereiden. Er kan namelijk geen gelijke garing plaatsvinden als het vlees geen gelijke dikte heeft. Onze Chefkok Evert te Pas geeft je hier de oplossing voor, bekijk snel de video.


Super veel voordeel met het Ossenhaas Actiepakket >> !

  • Bereidingswijze: BBQBBQ
  • Bereidingstijd:± 15 min.
  • La Carne producten: Ossenhaas

Tools

Barbecue

Kerntemperatuurmeter

Slagerstouw

Benodigdheden

Ossenhaas

Peper en zout

TIP: Leg het vlees 30 minuten voor gebruik alvast uit de koelkast

Volledige ossenhaas op de barbecue

Voorbereiding

Door de ossenhaas op te binden met slagerstouw, kan er gelijke garing plaatsvinden.

Hoe doe je dat?
  1. Snij de ossenhaas over de lengte doormidden.
  2. Kruid het vlees met peper en zout.
  3. Draai de bovenstel helft nu om, je slaat ‘m als het ware terug, over de andere helft van de ossenhaas.
  4. Nu is de ossenhaas overal even dik!
  5. Bind de ossenhaas vast met slagerstouw.

Bereiding op de barbecue

  1. Zorg voor een plek op de barbecue waar geen vlammen bij het vlees komen. Doe ook geen olie op het vlees om dit te voorkomen! Anders verbrandt het touw.
  2. Rooster het hele stuk ossenhaas rustig om en om tot een kerntemperatuur van 52C.
  3. Als je een barbecue een deksel heeft, doe die dan dicht; dit helpt je om de garing overal gelijkmatig te krijgen.
  4. De kerntemperatuur van 52C bereikt? Haal het vlees van de barbecue. 

Ossenhaas opdienen

Laat het zeker 5 a 10 minuten rusten en snijd er dan mooie plakken van. Uitdelen en genieten! En je zult merken: Ook jij kan een fantastisch stuk vlees op tafel zetten!