Kogelbiefstuk

 • Prijs per kilo € 24,50Inclusief 9% BTW
OP VOORRAAD

Kogelbiefstuk is erg mals rundvlees, mager en zeer smaakvol! Het wordt gesneden uit een grote ronde spier uit de bovenbil van het rund, de kogel. Na de Tournedos is dit de zachtste spier van het rund en daarom is dit zeer bruikbaar als biefstuk.

 • Mals deel rundvlees
 • Bijna zachtste spier van rund
 • Zeer bruikbaar als biefstuk

Kogelbiefstuk bestellen:

Beschikbare opties:


Prijs per stuk:
Totaal:

Bezorging:

 • Maandag t/m vrijdag vers en gekoeld thuisbezorgd.
 • Bestel voor 22.00 uur en ontvang nog de volgende (werk)dag.
 • Geschikt om in te vriezen. Vers ± 7 dagen houdbaar in de koelkast.

Namens de chef

De Kogelbiefstuk is mager vlees en zeer mals en redelijk makkelijk te maken, enige punt: niet te lang bakken! Hoe bak je nou de perfecte biefstuk? Ik laat het je zien in de recepten hieronder.

Evert te Pas - Chef La Carne
Kogelbiefstuk

Informatie

Producteigenschappen
 • Ingrediënten 100% rundvlees
 • Land van herkomst Oostenrijk / Duitsland
 • Toepassing BBQ / Pan
 • Bewaaradvies Gekoeld
Voedingswaarden
 • Energie 108 Kcal / 455 KJ
 • Vet 1,8 gram
 • (waarvan verzadigd vet) 0,8 gram
 • Koolhydraten < 0,5 gram
 • (waarvan suikers) < 0,5 gram
 • Eiwitten 22,9 gram
 • Zout 0,0 gram
Kenmerken
 • Malsheid
 • Marmering
 • Smaakintensiteit

Online Kogelbiefstuk bestellen

De kogel is het deel van het vlees dat bij het kogelgewricht zit, vandaar de naam kogel bovenbil. De kogel is na de tournedos de zachtste spier van het rund en daarom ook zeer bruikbaar als biefstuk. Een heel mals stuk rundvlees dus. Wilt u thuis genieten van kogelbiefstuk? Bij La Carne Premium beef kunt u online kogelbiefstuk bestellen. Een excellent stuk rundvlees: mager, mals en vol van smaak! Thuis genieten alsof u in een restaurant uit eten bent.

 

Kogelbiefstuk bereiden recepten

Op zoek naar een mooi, eenvoudig recept om kogelbiefstuk te bereiden? We hebben recepten van kogelbiefstuk op de barbecue en kogel biefstuk in de pan. Chef-kok Evert laat u zien hoe u dit klaarmaakt. Voor de barbecue heeft u enkel zonnebloemolie en cajunkruiden nodig. Al zijn er natuurlijk veel meer varianten te bedenken om kogelbiefstuk te bereiden. Evert geeft ook antwoord op de vraag: hoe lang moet ik kogelbiefstuk bakken op de barbecue? Tipje van de sluier: 3 minuten aan beide kanten, en na 2 minuten even een kwartslag draaien zodat u er een mooi rooster op krijgt. Ziet er lekker uit!

Wilt u kogelbiefstuk bakken in de pan? Ook hiervoor deelt kok Evert een heerlijk recept! Met enkel zonnebloemolie (of arachideolie), kruidenboter en peper en zout. Hoe lang moet u een biefstuk in de pan bakken? Ook ongeveer 3 minuten aan beide kanten; bekijk in de video hoe Chefkok Evert dit doet en mis de smaakvolle tip met boter aan het eind niet!

Biefstuk snijden

De manier waarop u biefstuk snijdt is erg belangrijk! Dit bepaalt namelijk grotendeels of u een malse biefstuk of een taaie biefstuk eet. Heel belangrijk is dat u goed kijkt naar de lijnen op het rundvlees. Want die vertellen u precies hoe u de biefstuk aan moet snijden. Snijd rundvlees dus altijd op de draad, dan krijgt u een hele malse biefstuk. In de video laat onze chef-kok u precies zien hoe dat moet.

Kogelbiefstuk op de barbecue

Kogelbiefstuk is niet het eerste beste vlees. Het is een bijzonder stuk rundvlees dat u niet wilt verpesten. Gaat u barbecueën met rundvlees? Op een Green egg, Weber, Kamado, Bastard of andere barbecue? Welke bbq u ook gebruikt, gebruik altijd een vleesthermometer (kerntemperatuurmeter). Hiermee kunt u goed peilen hoe gaar uw rundvlees is.

Prijs kogelbiefstuk

Een excellente kogelbiefstuk van het Simmentalerras kost bij ons slechts € 24,50 per kilo (1000 gram)! We kiezen bewust voor het Simmentaller-rund, als duurzaam dubbeldoelras bent u zeker van een goede natuurlijke leefomgeving van het rund. Rechtstreeks uit de Alpen, en dat proef u! 

Kogelbiefstuk klaarmaken manieren

Hoe maakt u kogelbiefstuk lekker klaar? Er zijn uiteraard verschillende bereidingswijzen van biefstuk. Om te beginnen de manier waarop u de kogelbiefstuk gaart: bakken, braden of op de barbecue? En gaat u voor een diner, waar elke gast een eigen biefstuk krijgt? Of, ook een goed idee, snijd de biefstuk in reepjes zodat uw gasten zelf kunnen pakken waar ze zin in hebben. 

Bij entrecote kunt u veel verschillende bijgerechten serveren. Dan kunt u de entrecote zelf natuurlijk ook nog kruiden. En welke groenten serveert u bij de entrecote? Volop keus om een fantastisch stuk rundvlees aan te kleden, al zijn wij van mening dat het vlees zelf niet veel nodig heeft!

Wijn bij biefstuk

Welke wijn past bij biefstuk? Een vraag die vaak gesteld wordt. Want er zijn zoveel keuzes en welke moet u dan kiezen? Hier een advies: Een rode biefstuk temt tannines, die tannines vindt u in wijn. Het rode vlees maakt de tannines zacht, daarom past rode wijn zo perfect bij biefstuk. Biefstuk is geen vet rundvlees; dus kies voor een lichte of medium rode wijn met een hoge zuurgraad. Denk aan een Cabernet sauvignon, merlot, sangiovese of malbec. De kogelbiefstuk is nog wat magerder. Daar past ook een Pinot Noir goed bij! 

Heeft u vetter rundvlees, zoals een ribeye? Dan kunt u beter een robuustere wijn kiezen.

Liever iets anders dan Kogelbiefstuk? Kies dan voor een ribeye, ossenhaas, bavette of andere rundvlees producten.