Op dit moment is onze webshop gesloten. Wegens omstandigheden kunnen wij helaas tot nader bericht geen bestellingen aannemen. Dank voor uw begrip.

Kogelbiefstuk met zoete aardappel

Kogelbiefstuk met zoete aardappel

De lente is in volle gang en daarbij hoort natuurlijk een lekker, smaakvol en fris gerecht! In dit geval een paarse zoete aardappel met kogelbiefstuk en een lekkere salade.

Dit recept is gemaakt door de @the_bbq_dj met Kogelbiefstuk van La Carne en de foto’s door @esther_bode_photo.

  • Bereidingswijze: BBQBBQ
  • Bereidingstijd:Voor: ± 15 minuten. Bereiding: ± 60 minuten
  • La Carne producten: Kogelbiefstuk

Tools

Pan of BBQ

Aluminium folie

Benodigdheden

Kogelbiefstuk

Grote zoete aardappel

1 paprika

1 komkommer

Feta kaas

1 Chilipeper

Frisse salade mix

Mango

Rode ui

Knoflook

2 Trostomaten

Peper & Zout

Verse Koriander

Pesto

Citroen

Zongedroogde tomaten

Heb je een BBQ, steek deze aan en zorg dat de kolen mooi heet (grijs) zijn. Heb je geen BBQ, kan je ook de oven hiervoor gebruiken. De oven mag op 180 graden worden voorverwarmd. 

BEREIDING AARDAPPELS

  1. Boen de aardappel schoon onder de kraan
  2. Prik met een vork een aantal gaten in de zoete aardappel
  3. Wikkel in aluminiumfolie en leg dit pakketje in de bbq of oven
  4. Na ongeveer 60/75 minuten zijn ze klaar en kan je ze uit de oven/kolen halen
  5. Maak het pakketje aluminiumfolie open, pas op, erg heet!
  6. Snij de aardappel in het midden in en vouw hem open
  7. Verdeel de blokjes feta over de aardappel met de chilipeper ringetjes en maak af met olijfolie, peper, zout en verse koriander


(tekst gaat verder onder de afbeelding)


BEREIDING SALADE

De salade is gemengd met verse, maar ook met gegrilde groentes. Sommige groentes geven namelijk na het grillen een andere smaak af. Citroen, mango, rode ui en knoflook worden wat zoeter na het grillen. 

Met een BBQ:

  1. Leg de paprika, tomaten, citroen, knoflook en rode ui in de kolen
  2. Laat rondom zwart worden en haal ze eruit
  3. Grill ondertussen de mango boven de kolen op het rooster zodat er een mooi zwart grill streepje ontstaat
  4. Maak schoon door de zwart geworden delen weg te schrapen met een mesje
  5. Snij alles, behalve de knoflook en citroen, in stukjes en doe het in een slabak


Oven:

  1. Snij de paprika, tomaten, citroen, mango, rode ui in plakjes en leg op een ovenschaal met een aantal hele tenen knoflook
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de groentes in de oven grillen voor ongeveer 20 minuten
  3. Haal uit de oven als ze klaar zijn en doe het in een slabak


Salade:

  1. Snij de komkommer in kleine stukjes en voeg dit toe aan de slabak
  2. Knijp de gegrilde citroen uit in een bakje en voeg hier de knoflook teen aan toe
  3. Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en voeg toe aan de salade
  4. Voeg bij het citroensap, olijfolie, peper, zout en pesto en meng dit tot een dressing
  5. Voeg de dressing bij de salade en meng alles goed door elkaar
  6. Naar smaak nog extra peper/zout toevoegen


(tekst gaat verder onder de afbeelding)


BEREIDING BIEFSTUK

Biefstuk kan je op veel manieren bereiden, maar ik heb in dit geval gekozen voor de meest pure manier. Boven enorm hete kolen, op een gietijzeren rooster dicht schroeien. Uiteraard kan dit ook in de pan.

  1. Laat de pan/bbq goed heet worden
  2. Ondertussen voorzie je de biefstukken van een laag zeezout en peper
  3. Gebruik je een pan, kan je de biefstuk insmeren met mayonaise
  4. Grill/bak tot een kerntemperatuur van 52 graden en laat het vlees 10 minuten rusten

Eet smakelijk!

Ga jij dit recept met entrecote maken? Post je creatie op social media en tag  @the_bbq_dj en @Lacarne.nl, dan krijg je een eervolle vermelding in onze stories.