Kogelbiefstuk op de barbecue

Kogelbiefstuk op de barbecue

Hoe bereid je kogelbiefstuk op de barbecue? 

Hoe maak je kogelbiefstuk heerlijk klaar op de barbecue? Kogelbiefstuk is gesneden uit de bovenbil en is zit bij het kogelgewricht, vandaar de naam ‘kogelbiefstuk’. Het vlees is mals en mager, dus moet je het niet te gaar bakken. Hoe bak je nou de perfecte biefstuk? Dat laat Topkok Evert je zien.

  • Bereidingswijze: BBQBBQ
  • Bereidingstijd:± 11 min.
  • La Carne producten: Kogelbiefstuk

Tools

Barbecue :)

Benodigdheden

Cajunkruiden

Zonnebloemolie

TIP: Leg het vlees 30 minuten voor gebruik alvast uit de koelkast

Kogelbiefstuk op de barbecue

Voorbereiding

  1. Snijd het hele deel in mooie dikke biefstukken. Snijd op de draad!
  2. Kruid het vlees rijkelijk met de Cajun kuiden en een eetlepel zonnebloemolie.

Bereiding op de barbecue 

  1. Plaats de biefstuk boven het heetste deel en rooster 3 minuten.
    * Let op: na 2 minuten het vlees een kwartslag draaien voor een mooi raster op het vlees. Daarna dus nog 1 minuut bakken.
  2. Draai het vlees om en bak 3 minuten op de andere zijde.
    * Ook deze kant na 2 minuten een kwartslag draaien.
  3. Haal de biefstukken van de barbecue.

Biefstuk opdienen

Laat het vlees zeker 5 minuten rusten voordat je het aansnijdt.

IDEE: Serveer met gegrilde paprika, zoete aardappel en tomaat van de barbecue.