Kogelbiefstuk in de pan
Makkelijke bereiding: zo bak je kogelbiefstuk in de pan.
Kogelbiefstuk is gesneden uit de bovenbil en zit bij het kogelgewricht, vandaar de naam ‘kogelbiefstuk’. Het vlees is mals en mager, dus moet je het niet te gaar bakken. Hoe bak je nou de perfecte biefstuk? Dat laat chef-kok Evert je zien.
- Bereidingswijze: Braadpan
- Bereidingstijd:± 12 min.
- La Carne producten: Kogelbiefstuk
Tools
Pan
Benodigdheden
Zonnebloemolie
Peper en zout
Knoflook
Roomboter
TIP: Leg het vlees 30 minuten voor gebruik alvast uit de koelkast
Kogelbiefstuk in de pan
Voorbereiding
- Zet een pan met dikke bodem alvast op laag vuur.
- Snijd het vlees in mooie biefstukken (op de draad, zie video!)
- Kruid het vlees met zout en peper.
Bereiding in de pan
- Zet het vuur nu hoog en giet ongeveer 1 eetlepel zonnebloemolie in de pan.
- Olie heet? Leg de biefstukken voorzichtig in de pan.
- Laat ze nu ongeveer 3 minuten bakken op hoog vuur, raak ze niet aan. Tip: Al lijkt het vlees vast te zitten aan de bodem, toch niet aanraken. Na een tijdje laat het vlees vanzelf los.
- Draai vervolgens het vlees om en zet het vuur iets lager.
- Bak nog 3 minuten op deze kant.
- Doe ondertussen knoflook en een klont roomboter bij in de pan.
- Haal het vlees door de bruine boterjus en haal het uit de pan.
Kogelbiefstuk opdienen
Laat het vlees zeker 5 minuten rusten voordat je het gaat snijden. Klaar, eet smakelijk! Zo, ook jij kan een fantastisch stuk vlees op tafel zetten!
Zin gekregen in zo'n heerlijke kogelbiefstuk? Je bestelt 'm hier!