Chateaubriand met Mexicaanse salade
Eén van de meest malse stukken rundvlees is de ossenhaas. Het middenstuk van de ossenhaas wordt de chateaubriand genoemd. De chateaubriand is een heerlijk smaakvol stuk rundvlees dat zich op veel soorten manieren laat bereiden. In dit recept is gekozen voor een Mexicaanse salade voor bij het vlees. Een heerlijke combinatie, die het proberen zeker waard is!
Dit recept is gemaakt door de @the_bbq_dj met Chateaubriand van La Carne en de foto’s zijn gemaakt door @esther_scholte_fotografie.
- Bereidingswijze: Braadpan
- Bereidingstijd:± 30 min.
- La Carne producten: Chateaubriand
Tools
Oven
Pan
Ovenschaal
Steelpan
Aluminiumfolie
Benodigdheden
Chateaubriand
Komkommer
Kidney beans
Tomaatjes
Romaine sla
Krieltjes
1 knoflookteen
Peper en zout
Maïskolven
Roomboter
Olijfolie
Balsamico azijn
Bereiding salade
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smeer de maïskolven in met een beetje boter of olie en bestrooi ze met peper en zout.
- Wikkel ze in aluminiumfolie en plaats ze in de oven voor ongeveer 25-30 minuten.
- Laat de maïskolven even afkoelen en snij ze in dikke plakken.
- Snij de romaine sla in kleine stukjes en halveer de komkommer (in de lengte).
- Halveer de tomaatjes en voeg alles samen in een slaschaal.
- Maak een dressing met een flinke scheut olijfolie, balsamico azijn en de knoflookteen en meng dit door het salademengsel.
- Voeg hier de koude kidney beans aan toe en je salade is klaar om op te dienen!
Bereiding chateaubriand
Voor de chateaubriand kan je gebruikmaken van een oven/bbq of een sous-vide om deze te garen. De chateaubriand is het lekkerst bij een kerntemperatuur van 52 graden, dan is hij nog mooi rosé van binnen (medium-rare).
- Haal het vlees ongeveer 30 minuten voor het koken uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit roomboter in een pan en braad het vlees rondom aan tot het een mooie bruine korst heeft. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten per kant.
- Vet een ovenschaal in met een beetje olie of boter en leg de chateaubriand erin.
- Voor medium-rare zet je het vlees in de oven voor 12-15 minuten of tot een kerntemperatuur van 52-54 graden.
- Haal het vlees uit de oven, dek het af met aluminiumfolie en laat ongeveer 10 minuten rusten.
- Snij het vlees in dikke plakken, bestrooi het met peper en zout en serveer het met de salade en eventueel krieltjes als bijgerecht.
Eet smakelijk!
Ga jij dit recept met chateaubriand maken? Post je creatie op social media en tag @the_bbq_dj en @lacarne.nl, dan krijg je een eervolle vermelding in onze stories.