Entrecote

 • Prijs per kilo € 37,95Inclusief 9% BTW
OP VOORRAAD

Wil je goed smaakvol rundvlees? Dan wil je de Entrecote. Door het vlees van de Entrecote loopt een gemarmerde en goed doorvoede spier, die zorgt voor de rijke smaak.


Deze spier gebruikt het rund niet zoveel, daardoor is het vlees overwegend mals. De Entrecote heeft een randje gemarmerd vet en wordt gesneden uit de rib. Entrecote is dan ook Frans voor 'Tussen de Ribben'.

 • Malse steak
 • Subtiel vetrandje
 • Perfecte smaakintensiteit

Entrecote bestellen:

Beschikbare opties:


Prijs per stuk:
Totaal:

Bezorging:

 • Maandag t/m vrijdag vers en gekoeld thuisbezorgd.
 • Bestel voor 22.00 uur en ontvang nog de volgende (werk)dag.
 • Geschikt om in te vriezen. Vers ± 7 dagen houdbaar in de koelkast.

Namens de chef

De Entrecote is een mager stuk vlees met daarop een vetdeksel. Dit vetdeksel geeft tijdens het bakken veel smaak af en zorgt voor een heerlijke karakteristieke en natuurlijke smaak.

Evert te Pas - Chef La Carne
Entrecote

Informatie

Producteigenschappen
 • Ingrediënten 100% rundvlees
 • Land van herkomst Oostenrijk / Duitsland
 • Toepassing BBQ / Pan
 • Bewaaradvies Gekoeld
Voedingswaarden
 • Energie 165 Kcal / 691 KJ
 • Vet 8,1 gram
 • (waarvan verzadigd vet) 0,8 gram
 • Koolhydraten < 0,5 gram
 • (waarvan suikers) < 0,5 gram
 • Eiwitten 23,0 gram
 • Zout 0,0 gram
Kenmerken
 • Malsheid
 • Marmering
 • Smaakintensiteit

Entrecote bestellen en bereiden

De entrecote is een welbekend stuk rundvlees. Bijna elk restaurant dat rundvlees serveert, heeft de entrecote op de kaart staan. Lekker en altijd goed in een restaurant, maar ook gemakkelijk om thuis klaar te maken. Bestel entrecote online bij La Carne, we leveren het vers aan uw voordeur. En ons entrecote van het runderras Simmentaler is, anders dan bij de slager, wel echt even iets bijzonders. Opgegroeid in de Alpen, dat proeft u!

Wat is Entrecote rundvlees

De entrecote kent haast iedereen van naam. Maar er zijn maar weinig mensen die weten waar de entrecote vandaan komt. Vraag maar eens rond of mensen het kennen. Bijna iedereen; maar uitleggen wat het precies is, dat wordt lastig. De entrecote wordt gesneden uit de rib van de koe. Het vetrandje maakt de entrecote tot een zeer smaakvolle steak.

Entrecote bereiden recepten

Zoekt u recepten voor entrecote? Onze chef-kok Evert stelde een aantal recepten samen om entrecote simpel en eenvoudig, maar toch heel smaakvol te bereiden. We hebben recepten voor entrecote in de pan, maar ook recepten voor entrecote op de barbecue.

Het is maar net waar u zin in heeft: braden, bakken of grillen. Hoe lang moet een entrecote op de barbecue? En hoe lang moet een entrecote in de pan? Dat hangt ervan af natuurlijk. Maar let wel op dat entrecote niet helemaal doorbakken wordt; het is rundvlees en dat is medium rare toch het lekkerst.

Entrecote op de barbecue of in de pan geeft een andere smaak. Afhankelijk van het seizoen kunt u kiezen voor een recept in de pan in de keuken, of buiten op de barbecue. Alhoewel winterbarbecues ook steeds hipper zijn! We hebben daarom recepten voor de barbecue en voor in de pan om entrecote te bereiden. Simpele recepten zonder te veel poespas. Elk recept bevat ook een video waarin onze chef-kok alles precies voordoet en uitlegt. Deze recepten voor entrecote vindt u overigens ook op het La Carne kanaal op YouTube.

Entrecote op de barbecue

Gaat u barbecueën met rundvlees? Dan gebruikt u niet zomaar vlees. Daarom raden we aan om bij het bereiden van rundvlees, dus zeker ook bij de entrecote, gebruik te maken van een vleesthermometer. Hiermee kunt u de kerntemperatuur perfect in de gaten houden. 

Dus of u nu gebruikmaakt van een Green egg, Weber, Kamado, Bastard of andere barbecue, het meten van de temperatuur is haast een must.

Entrecote snijden

Entrecote klaar en van de barbecue af? Laat het dan zeker 10 minuten rusten! Dat is een must om de smaak en de structuur van de entrecote het beste tot uiting te laten komen.

Snijd de entrecote vervolgens in mooie plakken. Opdienen met wat kruidenboter en genieten maar!

Prijs Entrecote

De prijs van de entrecote is bij veel partijen anders. Logisch natuurlijk. Er worden veel verschillende soorten entrecote verkocht van verschillende koeien. Dit verschil in runderras, maakt ook verschil in de prijs. Bij La Carne kiezen we bewust voor het bijzondere vlees van het Simmentaler ras, niet zomaar overal verkrijgbaar. De vrijheid van de alpen waarin deze koe is opgegroeid, doen de structuur en smaak van rundvlees erg goed. Bij ons kunt u entrecote bestellen per kilo. Voor een kilo vragen we € 37,95.

Entrecote klaarmaken manieren

Hoe kunt u entrecote klaarmaken? Wilt u entrecote voor een lekker diner? Bereiden voor een groep mensen, wat sjieker of lekker relax? Of entrecote op de barbecue of in de pan? Bij entrecote kunt u veel verschillende bijgerechten serveren. Dan kunt u de entrecote zelf natuurlijk ook nog kruiden. En welke groenten serveert u bij de entrecote? Volop keus om een fantastisch stuk rundvlees aan te kleden, al zijn wij van mening dat het vlees zelf niet veel nodig heeft!

Wijn bij entrecote

Welke wijn is nou lekker bij Entrecote? Bij een steak kiest u een iets stevigere rode wijn met veel tannines. Bijvoorbeeld een cabernet sauvignon, malbec of syrah. Wijnen waar u zeker een goede keus mee maakt!

Een keer iets anders dan Entrcote? Kies dan voor een tournedos, ribeye, hele ossenhaas, picanha of andere rundvlees stukken.