Entrecote in de pan

Een entrecote is een bekend stuk vlees. Menig menukaart in het restaurant bevat dit smaakvolle stuk vlees. Entrecote betekent letterlijk: ‘tussen de ribben’. Het is een mager stuk vlees met daarop een vetdeksel. Deze zit erop om tijdens het bakken smaak af te geven. Topkok Evert legt je graag uit hoe jij een entrecote zeer smaakvol en toch op een eenvoudige manier klaarmaakt.
- Bereidingswijze:
Braadpan
- Bereidingstijd:± 13 min.
- La Carne producten: Entrecote
Tools
Pan of braadslee
Oven
Kerntemperatuurmeter
Benodigdheden
Zonnebloemolie
Peper en zout
Roomboter
knoflook
paar takjes tijm / rozemarijn
TIP: Leg het vlees 30 minuten voor gebruik alvast uit de koelkast.
Entrecote in de pan
Voorbereiding
- Snijd de entrecote in dikke plakken
- Kruid de biefstukken met peper en zout aan beide kanten
Bereiding in de pan of braadslee
- Zet het vuur hoog en giet wat zonnebloemolie in de pan.
- Leg de entrecote voorzichtig in de pan.
- Laat de entrecote ongeveer 3 minuten bakken op middelhoog vuur.
- Draai vervolgens de entrecote om en zet het vuur iets lager.
- Bak ongeveer 5 minuten op deze kant.
- Houd de entrecote ondertussen af en toe even op de zijkant, zodat het vet lekker uitbakt (dat geeft smaak!)
- Doe wat tenen knoflook, takjes rozemarijn en tijm bij in de pan.
- Tot slot een klont roomboter in de pan. Dat maakt gelijk de jus.
- Haal de entrecote uit de pan.
Entrecote opdienen
Laat het vlees zeker 5 minuten rusten voordat je het opdient. Je kan het vet eraan laten zitten, maar de meeste mensen eten het niet op. Snijd het er dus ook gerust af, de smaak is tijdens het bakken al gecreëerd. Snijd mooie plakjes van het vlees.
Een fantastische combinatie, simpel en zo smaakvol! Ook jij kan een fantastisch stuk vlees op tafel zetten!