Entrecote op de barbecue

Hoe maak je entrecote heerlijk klaar op de barbecue?
Hoe bereid je entrecote op de barbecue? Een entrecote is een bekend stuk vlees. Entrecote betekent letterlijk: ‘tussen de ribben’. Het is een mager stuk vlees met daarop een vetdeksel. Dit vetdeksel geeft tijdens het bakken een heerlijke smaak aan het vlees.
Hoe barbecue je nou zo’n groot stuk vlees? Je begint op hoge temperatuur en laat daarna het vlees langzaam garen op een minder hete plek op de barbecue. Met indirecte hitte, dus niet boven de hete kolen. Liefst met het deksel dicht en de temperatuur ongeveer op 150C. Chef-kok Evert laat je in de video precies zien hoe je dat doet.
- Bereidingswijze:
BBQ
- Bereidingstijd:± 15 min.
- La Carne producten: Entrecote
Tools
Barbecue
Kerntemperatuurmeter
Benodigdheden
Zonnebloemolie
Peper en zout
TIP: Leg het vlees 30 minuten voor gebruik alvast uit de koelkast
Entrecote op de barbecue
Voorbereiding
- Snijd de entrecote in mooie dikke plakken
- Kruid het vlees met peper en zout.
- Masseer het vlees met zonnebloemolie.
Bereiding op de barbecue
- Zorg dat de barbecue goed heet is
- Leg de entrecote boven de hete kolen en bak het vlees 3 a 4 minuten
- Na 4 minuten draai je ze een kwart, dan krijgen ze een mooi rastertje op het vlees
- Nog ongeveer een minuutje doorbakken, en dan omdraaien
- Vlammen? Leg het vlees zodra er een beetje een korstje op zit naar de buitenkant van de barbecue
- Laat het vlees dan zeker nog 10 minuten liggen om lekker gaar te worden
Entrecote opdienen
Laat het vlees zeker 10 minuten rusten. Snijd er daarna mooie plakken van. Je gasten zullen versteld staan van deze smaakvolle entrecote. En je weet het zeker: Ook jij kan een fantastisch stuk vlees op tafel zetten!