Diamanthaas

 • Prijs per kilo € 29,95Inclusief 9% BTW
OP VOORRAAD

Diamanthaas is een mals deel uit de schouder van het rund. Het bevindt zich boven op het schouderblad. De diamanthaas bevat weinig vet, doordat deze - in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Bavette - weinig werk verricht. Dat maakt dat je heerlijk malse biefstukken kunt snijden van de Diamanthaas.


Een kilo bestaat gemiddeld uit 4 diamanthaasjes.

 • Zeer mals 
 • Mager
 • Smaakvol

Diamanthaas bestellen:

Beschikbare opties:


Prijs per stuk:
Totaal:

Bezorging:

 • Maandag t/m vrijdag vers en gekoeld thuisbezorgd.
 • Bestel voor 22.00 uur en ontvang nog de volgende (werk)dag.
 • Geschikt om in te vriezen. Vers ± 7 dagen houdbaar in de koelkast.

Namens de chef

Minder bekend maar zeker niet minder smakelijk! Diamanthaas wordt ook wel Jodenhaas genoemd en is een stukje vlees met een verhaal. Vanwege geloofsovertuigingen mogen Joodse mensen geen vlees eten van het achterste gedeelte van het rund. Om toch te kunnen genieten van een heerlijk mals stukje rundvlees zijn ze op zoek gegaan naar “een ossenhaas uit de voorvoet”. Die hebben ze gevonden in de Diamanthaas.

Evert te Pas - Chef La Carne
Diamanthaas

Informatie

Producteigenschappen
 • Ingrediënten 100% rundvlees
 • Land van herkomst Oostenrijk / Duitsland
 • Toepassing BBQ / Pan
 • Bewaaradvies Gekoeld
Voedingswaarden
 • Energie 116 Kcal / 489 KJ
 • Vet 2,3 gram
 • (waarvan verzadigd vet) 0,9 gram
 • Koolhydraten < 0,5 gram
 • (waarvan suikers) < 0,5 gram
 • Eiwitten 23,7 gram
 • Zout 0,0 gram
Kenmerken
 • Malsheid
 • Marmering
 • Smaakintensiteit

Diamanthaas bestellen en bereiden

De diamanthaas is een stuk rundvlees dat u echt moet proberen. Diamanthaas komt u op de kaart in een restaurant vast tegen, maar u kunt dit rundvlees ook heel goed thuis bereiden. En dan denkt u: waar kan ik in Nederland diamanthaas online kopen of diamanthaas online bestellen? Natuurlijk kunt u diamanthaas kopen bij een keurslager in de winkel, maar voor het echte karakteristieke, bijzondere vlees moet u bij de kenner zijn: La Carne - Premium Beef!

Wat is Diamanthaas rundvlees

De diamanthaas vindt u op het schouderblad van de koe. De diamanthaas wordt ook wel een Jodenhaas genoemd en is een stukje vlees met een verhaal. Vanwege geloofsovertuigingen mogen Joodse mensen geen vlees eten van het achterste gedeelte van het rund. Om toch te kunnen genieten van een heerlijk mals stukje rundvlees zijn ze op zoek gegaan naar ‘een ossenhaas uit de voorvoet’. Die hebben ze gevonden in de Jodenhaas, of dus onder de andere naam: diamanthaas.

Diamanthaas bereiden recepten

Heeft u de Diamanthaas besteld en thuis ontvangen, dan gaat u vast op zoek naar een recept voor diamanthaas. Bakken, grillen, braden; een diamanthaas kunt u op verschillende manieren klaarmaken. Een Diamanthaas bereiden in de pan is anders dan een Diamanthaas bereiden op de barbecue. En u kunt een diamanthaas zelfs in de oven bereiden.

Hoe lang moet een diamanthaas op de barbecue of in de pan? De bereidingstijd verschilt natuurlijk, maar gaat u voor diamanthaasspiesen op de barbecue, dan roostert u de spiesen in ongeveer 6 minuten rondom bruin en zijn ze klaar. Een ding is zeker: diamanthaas is mager vlees, u moet dit dus echt niet doorbakken maar medium rare eten. Anders wordt het droog en taai.

Diamanthaas op de bbq of in de pan geeft logischerwijs een andere smaakbeleving. Hiervoor bieden we verschillende diamanthaas recepten. Heel eenvoudig, vaak met alleen olie, zout en peper; want echt rundvlees heeft niet veel nodig om fantastisch te smaken! Veel van onze recepten vindt u ook op YouTube, waarin Chef-kok Evert laat zien hoe hij o.a. diamanthaas bereidt.

Diamanthaas op de barbecue

Gebruikt u een kamado, een green egg, weber, bastard of andere barbecue? Gebruik sowieso altijd een thermometer om de kerntemperatuur van de Diamanthaas goed te meten. Aan de hand van de temperatuur weet u bijna altijd zeker wanneer het rundvlees perfect is om te eten.

Diamanthaas snijden

Is de diamanthaas klaar? Dan is het belangrijk dat u de diamanthaas even laat rusten. Dat geldt overigens bijna voor alle biefstuk ook. Doe dit zeker minimaal 5 minuten. Dit zorgt ervoor dat de steak nog iets verder gaart en daardoor malser en lekkerder wordt. En dan kunt u de diamanthaas in mooie plakken snijden.

Prijs Diamanthaas

De prijs van de diamanthaas verschilt nogal. Natuurlijk is het van invloed van welke koe de Diamanthaas afkomstig is. Maar ook de partij die het levert. Veel partijen verkopen Diamanthaas van de Black Angus koe. La Carna levert enkel Diamanthaas van het Simmentaler rund. Echt een bijzonder stuk rundvlees. De prijs die La Care vraagt voor een kilo diamanthaas is € 29,95. La Carne verkoopt de Diamanthaas per kilo. 1 kilo diamanthaas is genoeg voor 4 personen, maar u kunt het natuurlijk verdelen zoals u wilt. Dus snijd het in plakken en geniet met 6 of 8 personen. 

Manieren diamanthaas klaarmaken

Wat kan ik van de diamanthaas maken? Welk diner kan ik hiermee bereiden? Hoe moet ik diamanthaas klaarmaken? Kan ik spiesen maken van diamanthaas? Moet ik het langzaam garen, stoven, bakken, braden, grillen? Wat kunt u nou bij de diamanthaas serveren? Welke kruiden zijn lekker om de diamanthaas te marineren? En welke groenten serveert u hierbij? Is een chimichurri ook lekker? Welke saus past bij diamanthaas? En diamanthaas kan ook heerlijk zijn met pasta.

Wijn of bier bij Diamanthaas

Welke wijn is nou lekker bij Diamanthaas? Diamanthaas is biefstuk, daar komt al snel een rode wijn bij kijken. Een lichte ‘vriendelijke stevige’ wijn met een hoge zuurgraad past daar goed bij. Denk aan een merlot, bordeaux, moulis, barbera of sangiovese. Drinkt u liever bier? Donkere bieren passen bij rood vlees, bij gegrild vlees past een gebrande bier.

Een keer iets anders dan Diamanthaas? Kies dan voor een brisket, longhaas, flank steak, picanha, biefstuk, tournedos, staartstuk of entrecote, zijlende, filet mignon of een carpaccio.