Op dit moment is onze webshop gesloten. Wegens omstandigheden kunnen wij helaas tot nader bericht geen bestellingen aannemen. Dank voor uw begrip.

Steak tartare van diamanthaas

Steak tartare van diamanthaas

In dit recept ga je aan de slag met een rauwe rundvleesbereiding. Dit recept is uitgewerkt voor 1 persoon. Sommige mensen vinden het een vervelend idee om rauw vlees te eten. Rundvlees kun je wel degelijk rauw eten. Wel vind ik het een vereiste dat het van hoge kwaliteit rundvlees is zoals bij La Carne.

Het is belangrijk dat het vlees zo fijn mogelijk gesneden wordt. Dit is echt een gerecht dat je eens moet proberen, voor kerst is dit een super goed moment, succes! 

Dit recept is gemaakt door de @chef.rens.

  • Bereidingswijze:
  • Bereidingstijd:
  • La Carne producten: Diamanthaas

Tools

Koksmes

Kookpan 

Staafmixer 

Weegschaal 

Spuitzak 

Pannenlikker 


Benodigdheden

Voor de steaktartare

100 gram diamanthaas

1 el fijngesneden kappertjes 

1 el fijngesneden sjalot

1 eidooier 

1 tl worcester saus 

Peper en zout

Voor de uiencreme 

50 gram eiwit 

50 gram yoghurt 

200 gram zonnebloemolie

3 uien


Bereiding uiencrème

  1. Snijd de uien in dunne ringen en karamelliseer deze tot donkerbruin in de kookpan met wat olie zonder te verbranden.
  2. Laat de uien afkoelen.
  3. Doe alle ingrediënten voor de crème in een bakje of beker. Staaf met een staafmixer tot een gladde massa.
  4. Spatel de crème in een spuitzak, knoop deze dicht en leg weg tot gebruik. 


Bereiding Steaktartare 

  1. Snijd de diamanthaas zo fijn als je kunt met het mes.
  2. Lepel alle ingrediënten door de fijngesneden diamanthaas.
  3. Breng op smaak met peper en zout.


Afwerking van steak tartare

Wees creatief met eventuele garnituren. Dit recept is alleen voor het vlees en de crème. Ik koos ervoor om een broodje te roosteren voor de bite frituurde ik nog een paar uienringen. Ook voegde ik vene cress toe om wat meer kleur aan het gerecht te brengen. De zwarte truffel is geen vereiste maar hij brengt dit gerecht wel echt naar een hoger niveau!

Dit is een leuk, simpel en vooral lekker gerecht voor de feestdagen! Mocht je hem gaan maken vergeet dit dan zeker niet te delen met La Carne en mij (@chef.rens op Instagram). Laat je creativiteit los, wij zijn super benieuwd!

Eet smakelijk!