Steak tartare van diamanthaas

In dit recept ga je aan de slag met een rauwe rundvleesbereiding. Dit recept is uitgewerkt voor 1 persoon. Sommige mensen vinden het een vervelend idee om rauw vlees te eten. Rundvlees kun je wel degelijk rauw eten. Wel vind ik het een vereiste dat het van hoge kwaliteit rundvlees is zoals bij La Carne.
Het is belangrijk dat het vlees zo fijn mogelijk gesneden wordt. Dit is echt een gerecht dat je eens moet proberen, voor kerst is dit een super goed moment, succes!
Dit recept is gemaakt door de @chef.rens.
- Bereidingswijze:
- Bereidingstijd:
- La Carne producten: Diamanthaas
Tools
Koksmes
Kookpan
Staafmixer
Weegschaal
Spuitzak
Pannenlikker
Benodigdheden
Voor de steaktartare
100 gram diamanthaas
1 el fijngesneden kappertjes
1 el fijngesneden sjalot
1 eidooier
1 tl worcester saus
Peper en zout
Voor de uiencreme
50 gram eiwit
50 gram yoghurt
200 gram zonnebloemolie
3 uien
Bereiding uiencrème
- Snijd de uien in dunne ringen en karamelliseer deze tot donkerbruin in de kookpan met wat olie zonder te verbranden.
- Laat de uien afkoelen.
- Doe alle ingrediënten voor de crème in een bakje of beker. Staaf met een staafmixer tot een gladde massa.
- Spatel de crème in een spuitzak, knoop deze dicht en leg weg tot gebruik.
Bereiding Steaktartare
- Snijd de diamanthaas zo fijn als je kunt met het mes.
- Lepel alle ingrediënten door de fijngesneden diamanthaas.
- Breng op smaak met peper en zout.
Afwerking van steak tartare
Wees creatief met eventuele garnituren. Dit recept is alleen voor het vlees en de crème. Ik koos ervoor om een broodje te roosteren voor de bite frituurde ik nog een paar uienringen. Ook voegde ik vene cress toe om wat meer kleur aan het gerecht te brengen. De zwarte truffel is geen vereiste maar hij brengt dit gerecht wel echt naar een hoger niveau!
Dit is een leuk, simpel en vooral lekker gerecht voor de feestdagen! Mocht je hem gaan maken vergeet dit dan zeker niet te delen met La Carne en mij (@chef.rens op Instagram). Laat je creativiteit los, wij zijn super benieuwd!
Eet smakelijk!