Diamanthaas spies op de barbecue
Een goed recept voor diamanthaas op de barbecue
Diamanthaas komt uit de zogenaamde ‘voorvoet’, tussen de schouders van het Simmentalerrund. Wist je dat diamanthaas ook wel Jodenhaas wordt genoemd? Omdat dit het stuk is dat Joodse mensen mogen eten. Ook de link tussen Joodse diamanthandelaren en de vorm van het vlees maken de Diamanthaas tot een sjiek stuk vlees. Dit keer dus iets ‘sjieks’ vanaf de barbecue.
- Bereidingswijze: BBQ
- Bereidingstijd:± 20 min.
- La Carne producten: Diamanthaas
Tools
Barbecue :)
Spiesen
Knoflookpers
Benodigdheden
Diamanthaas
Knoflook
Zonnebloemolie
Peper en zout
TIP: Leg het vlees 30 minuten voor gebruik alvast uit de koelkast.
Diamanthaas spies op de barbecue
Voorbereiding
- Snij de diamanthaas in blokjes van ongeveer een duimdikte (houd ze vrij groot, anders zijn ze te snel gaar)
- Doe de zonnebloemolie, peper, zout en knoflook uit de pers in een kom.
- Marineer het vlees hierin.
- Verdeel het vlees over de spiesen
Bereiding op de barbecue
- Leg de spiesen op de barbecue / hang ze boven de hete kolen. Boven het heetste deel.
- Na ongeveer 3 minuten draai je de spies om.
- Dan nog ongeveer 2 minuten op de andere kant roosteren.
- Haal de spiesen van de barbecue.
TIP: Mager vlees moet je medium rare eten, anders wordt het droog en taai.
Diamanthaas opdienen
Laat de spiesen zeker 5 minuten rusten nadat je ze van de barbecue hebt gehaald. En dan? Opdienen en genieten!
IDEE: Serveer de spiesen met groene asperges en pittige chilisaus.