Let op, wij zijn op dit moment telefonisch beperkt bereikbaar, neem bij voorkeur contact op per e-mail.

Diamanthaas in de pan, gebakken in truffelboter

Diamanthaas in de pan, gebakken in truffelboter

Hoe bereid je diamanthaas in de pan?

Hoe maak je diamanthaas het best klaar in de pan? Luxe hoeft niet ingewikkeld te zijn. Zin om eens iets lekker luxe op tafel te zetten? Ga voor de diamanthaas gebakken in truffelboter. Je tafelgenoten zullen versteld staan!

Diamanthaas komt uit de zogenaamde ‘voorvoet’, tussen de schouders van het simmentalerrund. Wist je dat diamanthaas ook wel Jodenhaas wordt genoemd? Omdat dit het stuk is dat Joodse mensen mogen eten. Ook de link tussen Joodse diamanthandelaren en de vorm van het vlees maken de Diamanthaas tot een sjiek stuk vlees.

  • Bereidingswijze: BraadpanBraadpan
  • Bereidingstijd:± 7 min.
  • La Carne producten: Diamanthaas

Tools

Pan met een dikke bodem

Benodigdheden

Diamanthaas

Truffelboter (roomboter kan ook)

Zonnebloemolie

Peper en zout

TIP: Leg het vlees 30 minuten voor gebruik alvast uit de koelkast.

Diamanthaas in de pan

Voorbereiding

  1. Verwarm een pan met een dikke bodem op het vuur.
  2. Kruid de diamanthaas met peper en zout.
  3. Smeer de diamanthaas in met een beetje zonnebloemolie.

Bereiding in de pan

  1. De pan goed heet? Leg de diamanthaas in de pan op hoog vuur.
  2. Bak deze zijde op hoge temperatuur ongeveer 3 minuten. Wil je een lekker korstje op het vlees? Ga er dan niet teveel mee spelen, het vlees laat vanzelf los van de bodem.
  3. Na 3 minuten draai je het vlees om. 
  4. Zet het vuur gelijk wat lager en voeg een klont truffelboter toe (gewone roomboter kan natuurlijk ook).
  5. Haal het vlees lekker door de boter heen.
  6. Haal het vlees uit de pan.
  7. Giet de rest van de jus eroverheen, laat 5 minuten rusten onder folie.


TIP: Mager vlees moet je medium rare eten, anders wordt het droog en taai.

Diamanthaas opdienen

Het vlees laten rusten? Snijd de diamanthaas dan in plakken en serveer. Zo'n diamanthaas met truffelboter is eenvoudig luxe: ook jij kan een fantastisch stuk vlees op tafel zetten!

IDEE: Heerlijk om met gebakken paddenstoelen te eten en nog extra truffelboter.