Op dit moment is onze webshop gesloten. Wegens omstandigheden kunnen wij helaas tot nader bericht geen bestellingen aannemen. Dank voor uw begrip.

Ribeye pulled pork burger met Guacamole

Ribeye pulled pork burger met Guacamole

Soms heb je van die dingen die je eens een keer moet proberen, dit is er absoluut één van!! Sommige zullen denken, wie haalt er nu een ribeye door de vleesmolen om er gehakt van te maken… geloof me, dit wil je echt ! Ribeye heeft een hele mooie vlees/vet verhouding waardoor het perfect is om een hamburger van te maken.

Dit recept is gemaakt door de @the_bbq_dj met Ribeye van La Carne en de foto’s door @esther_bode_photo.

  • Bereidingswijze: BBQBBQ
  • Bereidingstijd:Voor +/- 30 min. Bereiding +/- 15 min
  • La Carne producten: Ribeye

Tools

BBQ

Vleesmolen

Peper zout mix van La Carne

Benodigdheden

500 gram Ribeye

Cheddar kaas

Pulled Pork

Ijsbergsla

Augurken plakjes

Tomaat

Guacemole (recept staat hier)

Zout en peper

Brioche broodjes

Jalapeño peper

BBQ saus

Rode ui

Bacon

Bereiding Ribeye

Een vleesmolen is een heel handig apparaat om zelf gehakt van te maken. Dit kan vrij grof van structuur of juist heel fijn van structuur zijn. Voor dit recept heb ik gekozen voor een grove maling, omdat dat de structuur van de burger beter maakt.

  1. Snij de ribeye in blokjes van +/- 2 cm en zet deze blokjes even 15 tot 30 minuten in de vriezer. Zo voorkom je dat het vet smelt in de vleesmolen, want dit wil je juist in het vlees hebben.
  2. Maal de blokjes ribeye tot grof gehakt en maak hier met je handen een soort gehaktbal van.
  3. Indien je een burger pers hebt, voorzie je deze van twee lagen vershoudfolie en pers je burger ertussen. Als je dit niet hebt, kan je ook gebruik maken van je handen door een burger te vormen (dit vergt iets meer oefening).
  4. Leg de burgers op een bord en laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
  5. Steek de BBQ aan en maak klaar voor directe hitte op +/- 200 graden.
  6. Leg de burger op het hete rooster en draai deze pas om hij makkelijk loskomt. (dat is het teken dat die kant klaar is, ga niet proberen los te wrikken, want dan maak je de burger kapot). Leg ook ondertussen de plakjes bacon op de grill en grill deze tot ze mooi knapperig zijn.
  7. Als de burger is omgedraaid, leg er een plak cheddar kaas op en sluit het BBQ deksel.
  8. Na een aantal minuten merk je dat de burger nu ook makkelijk loskomt aan de andere kant. Dan is hij klaar! 

Bereiding burger

Er zijn veel theorieën over het opbouwen van een hamburger en eigenlijk maakt het niet super veel uit. Het is maar net wat je zelf lekker vindt. Hieronder de opbouw voor deze burger.

  1. De broodjes kan je afbakken in de oven of als ze kant en klaar zijn even kort grillen zodat ze mooi knapperig worden.
  2. Smeer op de onderkant van het broodje een laagje guacamole.
  3. Daarop leg je een plak tomaat.
  4. Daarop de burger met kaas.
  5. Dan de bacon, peper en augurk erop.
  6. Op de bacon mag de pulled pork, gevolgd door je favoriete BBQ saus.
  7. Als laatste wat ijsbergsla en dan mag je de bovenkant van het broodje nog insmeren met guacamole en erop leggen.

Eet smakelijk! 

Ga jij dit recept met Ribeye maken? Post je creatie op social media en tag  @the_bbq_dj en @Lacarne.nl, dan krijg je een eervolle vermelding in onze stories.