Ribeye

 • € 47,50
 • Prijs per kilo€ 38,00
OP VOORRAAD

De ribeye is een van de beste delen van het rund en valt bij haast iedereen in de smaak. De Ribeye heeft een mooie verdeling van vet en vlees. Je kan de Ribeye dus gerust wat verder garen dan medium, omdat het vet voorkomt dat het vlees droog wordt. De ribeye is voorzien van een groot deel natuurlijk vet, de 'eye'. Hierdoor blijft het vlees ontzettend sappig en smaakvol.

 • Een van de sappigste steaks
 • Goed gemarmerd
 • Zeer mals rundvlees

Ribeye bestellen:

Beschikbare opties:


Prijs per stuk:
Totaal:

Bezorging:

 • Maandag t/m vrijdag vers en gekoeld thuisbezorgd.
 • Bestel voor 22.00 uur en ontvang nog de volgende (werk)dag.
 • Geschikt om in te vriezen. Vers ± 7 dagen houdbaar in de koelkast.

Namens de chef

"Vet is smaak! Dat merk je meteen bij de Ribeye. De Ribeye wordt ook wel een echte slagerssnit genoemd. Weet je waarom? Omdat de slager traditioneel bepaalde smakelijke stukken voor zichzelf reserveert, de Ribeye is er daar één van." 


Evert te Pas - Chef La Carne
Ribeye

Informatie

Producteigenschappen
 • Ingrediënten 100% rundvlees
 • Land van herkomst Oostenrijk / Duitsland
 • Toepassing BBQ / Pan
 • Bewaaradvies Gekoeld
Voedingswaarden
 • Energie 170 Kcal / 709 KJ
 • Vet 9,4 gram
 • (waarvan verzadigd vet) 4,5 gram
 • Koolhydraten < 0,5 gram
 • (waarvan suikers) < 0,5 gram
 • Eiwitten 21,2 gram
 • Zout 0,0 gram
Kenmerken
 • Malsheid
 • Marmering
 • Smaakintensiteit

Ribeye online bestellen

Wilt u online ribeye bestellen? Een goede keus! De ribeye is een van de beste en meest smaakvolle deel van het rund. De Ribeye wordt gesneden uit de bovenste ribbenkast, die wordt door het rund nauwelijks gebruikt. Hoe meer vlees onbenut is, hoe malser is het. En doordat het vlees voorzien is van een groot deel natuurlijk vet, de ''eye'', blijf het ontzettend sappig.


Ribeye bestellen? Dat kan bij La Carne. U vindt de ribeye namelijk niet bij de eerste beste slager op de hoek. La Carne biedt een smaakvolle ribeye van het dubbeldoelras Simmentaler. En we bezorgen uw ribeye aan huis. En nadat u dit deel rundvlees thuis ontvangen heeft, kunt u aan de slag! Voor het klaarmaken van de ribeye, heeft u verschillende keuzes. Bereid u de ribeye in de pan? Of op de barbecue? La Carne biedt recepten en tips!

Ribeye bereiden recepten

De ribeye is een van de meest eenvoudige stukken rundvlees om te bereiden. Waarom? De ribeye is een erg gemarmerd stuk vlees. Gemarmerd betekent dat er door het vlees heen streepjes vet lopen. En bij ribeye zijn dat er dus meer dan bij andere delen van het rund. Dat maak het haast onmogelijk dat een ribeye taai wordt als deze te lang op het vuur ligt. Iedereen kan dus een goede ribeye bereiden.

De ribeye heeft haar naam te danken aan het vetrandje dat door het vlees heen loopt, met een beetje fantasie lijkt het namelijk op een oog. Door het randje vet en de marmering heeft de ribey enorm veel smaak. De marmering maakt het vrijwel onmogelijk dat een ribeye taai wordt. Door het vet goed mee te bakken, karamelliseert het met de rest van het vlees en blijft het ontzettend zacht.

Onze chef-kok Evert deelt met u hoe u ribeye op de barbecue perfect klaarmaakt, maar wist u dat u ribeye ook heel goed in de pan kan bakken? Bekijk snel de recepten. Ze zijn eenvoudig, simpel maar zeker heel smaakvol. Want excellent rundvlees, is lekker van zichzelf!  

Ribeye op de barbecue

Hoe bak of gril je ribeye op een green egg, weber, kamado, bastard of andere barbecue? Nadat u het vlees 30 minuten voor gebruik uit de koelkast hebt gehaald, om het op temperatuur te laten komen, is het enige wat u hoeft te doen: de aanwijzingen van onze chef-kok Evert opvolgen. Bij de recepten deelt hij zijn kennis en helpt hij u de perfecte ribeye te bereiden

Ribeye is geen heel gevoelig stukje vlees, we maken dus enkel gebruik van het heetste deel van de barbecue. Wel heel belangrijk: de ribeye na de tijd laten rusten!

Ook om ribeye in de pan klaar te maken, heeft chef-kok Evert een lekker recept. Bekijk ze bij recepten, of volg ons op YouTube en blijf op de hoogte van mooie rundvlees bereidingswijzen. 

Ribeye snijden

Bestelt u bij ons een heel stuk ribeye? Dan krijgt u deze niet in een keer op de barbecue. Snij hier mooie dikke plakken van. Dus niet te dun, per persoon een plakje. Maar mooi dikke plakken om daarna te verdelen. Onze favoriet is mooi medium rare, maar je kan ‘m ook gerust wat langer bakken, er zijn (ach…) altijd mensen die niet van dat hele ‘rooie’ houden en dan is ribeye een goed stuk rundvlees om wat langer door te bakken.

Prijs Ribeye

De prijs van een ribeye is bij vele online aanbieders anders. Het verschil zit ‘m vaak in het soort runderras waar de ribeye vandaan komt. Onze ribey komt van het simentallerras. Een ribeye kunt u bij ons bestellen vanaf € 47,50. Hiervoor krijgt u 1 kilo (1000 gram). Ook bieden we de optie aan om 2 of 3 kilo te bestellen. U heeft hierbij de keuze om een hele ribeye te ontvangen, of om ‘m alvast door ons te laten portioneren; zo ontvangt u de gesneden ribeyes (vers) thuis.


Wijn bij Ribeye

Ribeye en wijn, een mooie combinatie! Maar welke wijn serveert u bij een ribeye? Ribeye is vrij vet rundvlees; stevig ook. En voor biefstuk geldt: hoe vetter het vlees, hoe robuuster de wijn. Kies bijvoorbeeld voor een cabernet sauvignon, malbec of syrah.

Drinkt u liever bier? Donkere bieren passen goed bij biefstuk.

Een keer iets anders dan Ribeye? Kies dan voor een diamanthaas, bavette, ossenhaas of rump steak.