Let op, wij zijn op dit moment telefonisch beperkt bereikbaar, neem bij voorkeur contact op per e-mail.

Sandwich met rumpsteak en uien

Sandwich met rumpsteak en uien

Recept | Rumpsteak op een sandwich, heerlijk simpel

Jullie kennen chef Rens misschien van de culinaire hoogstandjes op Instagram. Maar voor een simpel maar vooral lekker broodje draait hij zijn handen ook niet om! Dit is er zo een. Een heerlijke sandwich met onze rumpsteak, uien, mosterd en waterkers.

Super toegankelijk voor iedereen. In dit recept laat chef Rens zien hoe je in een paar stappen dit overheerlijke broodje op tafel zet voor familie en vrienden.

Dit recept is gebaseerd op 4 personen.

 • Bereidingswijze: BraadpanBraadpan
 • Bereidingstijd:± 45 min.
 • La Carne producten: Rumpsteak

Tools

Pan

Kerntemperatuurmeter

Benodigdheden

Rumpsteak

2 grote uien

20 gram ongezouten boter

70 gram bruine basterdsuiker 

125 gram rode wijnazijn

Brood naar keuze

Extra vierge olijfolie

Grove mosterd 

Handje waterkers

Olijfolie

Peper

Grove zeezout

Voorbereiding

Haal de rumpsteak minimaal 1 uur van tevoren uit de koelkast. Zo kan het vlees lekker ontspannen en wennen aan de omgeving. Op deze manier schrikt het vlees minder erg wanneer het de pan in gaat, wat resulteert in een malsere steak.

Bereiding in de pan

 1. Maak de uien schoon en snijd ze in plakken van ongeveer 2 cm.
 2. Doe de boter, een scheut olijfolie en suiker in een pan. Wanneer de boter gesmolten is, voeg je de uien toe. Bak dit geheel ongeveer 5 minuten.
 3. Voeg de rode wijnazijn toe. Doe de deksel op de pan en laat 35 minuten op laag vuur koken of tot de uien goed gaar zijn.



 4. Bestrooi de steak met zeezout, peper en eventueel rozemarijn als je dat lekker vindt. Zet een pan op hoog vuur. Wanneer deze goed heet is, smeer je de steak in met olijfolie.
 5. Bak de steak. De ene kok zegt 3 minuten per kant voor medium, de andere kok zegt weer iets anders. Rens zegt altijd: meten is weten! Steek gewoon je thermometer erin. Bij 51 graden is de steak medium gebakken.



  Houd er rekening mee dat je hem er iets eerder uit haalt. Tijdens het rusten gaart het vlees nog iets door. Dus haal het ongeveer bij 48 graden uit de pan.

Opdienen Rumpsteak sandwich

 1. Snijd de steak in plakken van ongeveer 1 cm.
 2. Smeer het brood in met een laagje mosterd (het liefst Engelse). Leg hier de uien op. Rens gebruikt zelfgebakken desembrood.
 3. Boven op je uien leg je de biefstuk (die je in mooie plakken hebt gesneden). Werk het broodje af met waterkers, wat versgemalen peper en grof zeezout.

Eetsmakelijk!

Ga jij dit recept met Rumpsteak maken? Post je creatie op social media en tag @chef.rens en @lacarne.nl, dan krijg je een eervolle vermelding in onze stories.