Ribeye in de pan

Hoe bak je Ribeye in de pan?
Ribeye komt uit de fijne rib van het rund. Een prachtstuk vlees, doorregen met vet en daardoor erg mals en sappig. Het vet in het midden van de ribeye is een soort oog. Laat dit lekker zitten want voor vlees geldt: “Vet is smaak”.
Ook als je van wat meer doorgebakken vlees houdt, is ribeye een hele goede keus.
- Bereidingswijze:
Braadpan
- Bereidingstijd:± 9 min.
- La Carne producten: Ribeye
Tools
Pan (met dikke bodem)
Benodigdheden
Zonnebloemolie
Roomboter
Peper en zout
TIP: Leg het vlees 30 minuten voor gebruik alvast uit de koelkast
Ribeye in de pan
Voorbereiding
- Snijd de ribeye in mooie dikke plakken.
- Verwarm een pan met dikke bodem op hoog vuur.
- Kruid de ribeye met peper en zout.
Bereiding in de pan
- Pan goed heet? Olie heet?
- Leg de ribeye in de pan op hoog vuur.
Tip: leg het vlees ‘van je af’ in de pan, dat voorkomt hete putters op je hand. - 3 minuten hard dichtschroeien, draai dan het vlees om.
- Bak deze zijde nog 2 minuten, zet het vuur dan laag.
- Voeg een klont roomboter toe aan de pan.
- Bak nog heel even en bedruip de ribeye ondertussen met de gesmolten boter.
- Haal de ribeye uit de pan.
Ribeye opdienen
Laat het vlees minimaal 5 minuten rusten voordat je het in plakken snijdt. Eetsmakelijk!