Ribeye op de barbecue

Ribeye op de barbecue

Hoe gril je Ribeye op de barbecue?

Ribeye: een prachtig stuk vlees. Het vet in het midden van de ribeye is een soort oog. Laat dit lekker zitten want voor vlees geldt: “Vet is smaak”. De ribeye is dus erg mals en sappig.

Het voordeel van ribeye is dat het nauwelijks taai kan worden. Ook doorbakken smaakt dit nog heerlijk! Het kan dus haast niet mislukken.


Nu tijdelijk super veel voordeel met het actiepakket Biefstukgeluk! >>

  • Bereidingswijze: BBQBBQ
  • Bereidingstijd:± 20 min.
  • La Carne producten: Ribeye

Tools

Barbecue :)

Benodigdheden

Zonnebloemolie

Kruidenrub/mix

Grof zeezout

TIP: Leg het vlees 30 minuten voor gebruik alvast uit de koelkast

Ribeye op de barbecue

Voorbereiding

  1. Snijd de ribeye in dikke plakken (tenzij je al gesneden ribeye hebt)
  2. Kruid het vlees rijkelijk met de kruidenrub/mix.
  3. Smeer de ribeyes in met olie.

Bereiding op de barbecue

  1. Barbecue goed heet? Leg het vlees op het heetste deel van de barbecue.
  2. 2 minuten bakken, dan een kwartslag draaien voor een mooi ruitpatroon.
  3. Laat de ribeye nu nog 5 minuten op deze kant bakken.
  4. Draai de ribeye vervolgens om, en bak deze kant 3 minuten.
  5. Leg de ribeye vervolgens naar een minder heet deel van de barbecue, meer naar de rand.
  6. Laat de ribeye hier zeker nog 8 minuten rustig doorgaren.
  7. Haal de ribeye van de barbecue af.

Ribeye opdienen

Laat het vlees dan minimaal 5 minuten rusten voordat je het in plakken snijdt. De dikke stukken ribeye snijd je vervolgens op de draad in mooie plakjes. Garneer het vlees met grof zeezout. En genieten maar!