Op dit moment is onze webshop gesloten. Wegens omstandigheden kunnen wij helaas tot nader bericht geen bestellingen aannemen. Dank voor uw begrip.

Ribeye met 3 bereidingen van knolselderij

Ribeye met 3 bereidingen van knolselderij

Een echter aanrader is dit heerlijke recept met onze ribeye en 3 verschillende bereidingen van knolselderij. Zo kan je kiezen wat jou het lekkerst lijkt, of je kan ze allemaal maken! Je hebt helemaal de vrijheid om jouw favoriete combinatie te ontdekken en te genieten van de verschillende smaken en texturen.

Dit recept is gemaakt door @chef.rens met ribeye van La Carne. 

  • Bereidingswijze: BraadpanBraadpan
  • Bereidingstijd:Ribeye ± 15 min. Knolselderij ± 10 min. per bereid
  • La Carne producten: Ribeye

Tools

Ovenbestendige koekenpan

Kerntemperatuurmeter

Voor de knolselderij saus

Zeef 

Voor het vogelnestje van gefrituurde knolselderij met baharat kruiden

Mandoline

Keukenpapier

Voor de zoet zure knolselderij

Uitsteekvormen

Benodigdheden

Voor de ribeye

Ribeye

Boter

Peper en zout

Voor de knolselderij saus

200 gram knolselderij

500 gram melk

50 gram boter

Zout

Witte peper

Voor het vogelnestje van gefrituurde knolselderij met baharat kruiden

1 knolselderij

Baharat kruiden

Voor de zoet zure knolselderij

100 gram water

100 gram suiker

100 gram natuurazijn

200 gram knolselderij

Bereiding ribeye

  1. Haal de ribeye uit zijn verpakking. 
  2. Dep volledig droog. 
  3. Breng royaal op smaak met zout en grove versgemalen zwarte peper. 
  4. Verhit een laag olie in een koekenpan, zo heet mogelijk. 
  5. Bak de ribeye kort en hard aan. Draai om en voeg boter toe. 
  6. Zet de pan inclusief de ribeye in de oven voor ongeveer 6 minuten. Afhankelijk van de dikte van het vlees. 
  7. Heb je genoeg ervaring, dan voel je aan wanneer het vlees klaar is. Toch lastig? Gebruik dan altijd een kernthermometer. Haal de ribeye er uit bij 56 graden. 
  8. Laat het vlees 5 minuten rusten.
  9. Snijd het vlees open en laat die mooie garing zien!


Bereiding knolselderij saus

  1. Snijd de knolselderij in kleine blokjes.
  2. Zweet aan in een beetje olijfolie.
  3. Voeg de melk toe en kook op laag vuur de knolselderij gaar. Breng op smaak met zout en witte peper.
  4. Blend de saus en giet door een zeef.
  5. Voeg de boter erbij.


Bereiding vogelnestje van gefrituurde knolselderij met baharat kruiden

  1. Snijd (op een mandoline) flinterdunne plakken van de knolselderij van 1 millimeter dik. 
  2. Snijd van deze plakken een flinterdunne julienne. 
  3. Was de knolselderijjulienne en droog het goed. 
  4. Frituur op 140 graden tot het goudbruin is.
  5. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi meteen met baharat kruiden en eventueel een beetje zout.


Bereiding zoet zure knolselderij

  1. Breng de vloeistoffen aan de kook en los hier de suiker in op. Laat het daarna volledig afkoelen. 
  2. Snijd dunne plakken op een mandoline en steek ze uit met ronde stekertjes. Kies zelf een leuke maat. Chef Rens houdt ervan als het verfijnd is, dus kiest hij voor een klein stekertje. 
  3. Blancheer kort (echt seconde werk) in kokend water en spoel meteen koud. 
  4. Leg de knolselderij in het zoetzuur en laat 24 uur marineren. 
  5. Haal de knolselderij uit het zoetzuur en dep droog voor gebruik. 


Eet smakelijk!

Ga jij dit recept met ribeye maken? Post je creatie op social media en tag @chef.rens en @lacarne.nl, dan krijg je een eervolle vermelding in onze stories.