Ribeye met 3 bereidingen van knolselderij
-900x900.jpg)
Een echter aanrader is dit heerlijke recept met onze ribeye en 3 verschillende bereidingen van knolselderij. Zo kan je kiezen wat jou het lekkerst lijkt, of je kan ze allemaal maken! Je hebt helemaal de vrijheid om jouw favoriete combinatie te ontdekken en te genieten van de verschillende smaken en texturen.
Dit recept is gemaakt door @chef.rens met ribeye van La Carne.
- Bereidingswijze:
Braadpan
- Bereidingstijd:Ribeye ± 15 min. Knolselderij ± 10 min. per bereid
- La Carne producten: Ribeye
Tools
Ovenbestendige koekenpan
Kerntemperatuurmeter
Voor de knolselderij saus
Zeef
Voor het vogelnestje van gefrituurde knolselderij met baharat kruiden
Mandoline
Keukenpapier
Voor de zoet zure knolselderij
Uitsteekvormen
Benodigdheden
Voor de ribeye
Ribeye
Boter
Peper en zout
Voor de knolselderij saus
200 gram knolselderij
500 gram melk
50 gram boter
Zout
Witte peper
Voor het vogelnestje van gefrituurde knolselderij met baharat kruiden
1 knolselderij
Baharat kruiden
Voor de zoet zure knolselderij
100 gram water
100 gram suiker
100 gram natuurazijn
200 gram knolselderij
Bereiding ribeye
- Haal de ribeye uit zijn verpakking.
- Dep volledig droog.
- Breng royaal op smaak met zout en grove versgemalen zwarte peper.
- Verhit een laag olie in een koekenpan, zo heet mogelijk.
- Bak de ribeye kort en hard aan. Draai om en voeg boter toe.
- Zet de pan inclusief de ribeye in de oven voor ongeveer 6 minuten. Afhankelijk van de dikte van het vlees.
- Heb je genoeg ervaring, dan voel je aan wanneer het vlees klaar is. Toch lastig? Gebruik dan altijd een kernthermometer. Haal de ribeye er uit bij 56 graden.
- Laat het vlees 5 minuten rusten.
- Snijd het vlees open en laat die mooie garing zien!
Bereiding knolselderij saus
- Snijd de knolselderij in kleine blokjes.
- Zweet aan in een beetje olijfolie.
- Voeg de melk toe en kook op laag vuur de knolselderij gaar. Breng op smaak met zout en witte peper.
- Blend de saus en giet door een zeef.
- Voeg de boter erbij.
Bereiding vogelnestje van gefrituurde knolselderij met baharat kruiden
- Snijd (op een mandoline) flinterdunne plakken van de knolselderij van 1 millimeter dik.
- Snijd van deze plakken een flinterdunne julienne.
- Was de knolselderijjulienne en droog het goed.
- Frituur op 140 graden tot het goudbruin is.
- Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi meteen met baharat kruiden en eventueel een beetje zout.
Bereiding zoet zure knolselderij
- Breng de vloeistoffen aan de kook en los hier de suiker in op. Laat het daarna volledig afkoelen.
- Snijd dunne plakken op een mandoline en steek ze uit met ronde stekertjes. Kies zelf een leuke maat. Chef Rens houdt ervan als het verfijnd is, dus kiest hij voor een klein stekertje.
- Blancheer kort (echt seconde werk) in kokend water en spoel meteen koud.
- Leg de knolselderij in het zoetzuur en laat 24 uur marineren.
- Haal de knolselderij uit het zoetzuur en dep droog voor gebruik.
Eet smakelijk!
Ga jij dit recept met ribeye maken? Post je creatie op social media en tag @chef.rens en @lacarne.nl, dan krijg je een eervolle vermelding in onze stories.