Lendebiefstuk (entrecote) in de pan

Lendebiefstuk (entrecote) in de pan

Lekkere bereiding van Lendebiefstuk in de pan

Lendebiefstuk is een mooi stuk mager vlees met daaraan een vetrandje. Door dit vetrandje mee te bakken, krijgt het vlees een heerlijke smaak.

  • Bereidingswijze: BraadpanBraadpan
  • Bereidingstijd:± 10 min.
  • La Carne producten: Lendebiefstuk

Tools

Pan

Benodigdheden

Zonnebloemolie

Peper en zout

Kruidenboter

TIP: Leg het vlees 30 minuten voor gebruik alvast uit de koelkast

Lendebiefstuk in de pan

Voorbereiding

  1. Verwarm de pan (dikke bodem) op laag vuur.
  2. Snijd de hele entrecote in mooie dikke biefstukken (zie video).
  3. Kruid de biefstuk met peper en zout.

Bereiding in de pan 

  1. De pan goed heet? Doe zonnebloemolie in de pan.
  2. Olie heet? Leg de biefstuk in de pan op hoog vuur.
  3. Bak de biefstuk in ongeveer 3 a 4 minuten bruin (afhankelijk van de dikte van de biefstuk)
  4. Draai vervolgens de biefstukken om.
  5. Bak nog eens 2 minuten aan deze kant.
  6. Schep dan een klont kruidenboter in de pan, laat de boter smelten en haal het rundvlees lekker door de boter heen.


Tip: Mager vlees moet je medium rare eten, anders wordt het droog en taai.

Lendebiefstuk opdienen

Haal het vlees uit de pan en laat het zeker 5 minuten rusten onder folie. Snijd het dan in plakken en serveer! Ook jij kan een fantastisch stuk vlees op tafel zetten!

IDEE: maak een pepersaus in dezelfde pan als waar het vlees zojuist uitkwam. Met flamberen!

Zin gekregen in een heerlijke lende? Je bestelt 'm hier!