Lendebiefstuk (entrecote) op de barbecue

Hoe maak je lendebiefstuk smaakvol klaar op de barbecue?
Hoe bereid je lendebiefstuk op de barbecue? Lendebiefstuk is een mooi stuk mager vlees met daaraan een vetrandje. Haal dit vetrandje er niet af! Want juist dit geeft een mooie smaak aan het vlees. Chef-kok Evert geeft je in deze video een mooi voorbeeld van hoe je de perfecte biefstuk bakt. Alvast een tip: barbecue het vlees kort en zorg dat het medium blijft.
- Bereidingswijze:
BBQ
- Bereidingstijd:±13 min.
- La Carne producten: Lendebiefstuk
Tools
Barbecue :)
Benodigdheden
Zonnebloemolie
Cajun kruidenmix
TIP: Leg het vlees 30 minuten voor gebruik alvast uit de koelkast
Lendebiefstuk op de barbecue
Voorbereiding
- Snijd van het hele deel dikke plakken biefstuk.
- Kruid het vlees met Cajunkruidenmix.
- Smeer het vlees in met een beetje olie.
Bereiding op de barbecue
- De barbecue goed heet? Ongeveer 300 graden?
- Leg de biefstuk op het heetste deel van de barbecue.
- Rooster het vlees ongeveer 4 minuten, maar check het elke minuut even omdat de kruidenmix eerder aanbrandt.
- Draai het vlees vervolgens om en leg ze nu wat meer naar de buitenkant van de barbecue zodat het rustig door kan garen.
- Rooster deze kant ook ongeveer 4 minuten.
- Haal het vlees van de barbecue.
Biefstuk opdienen
Laat het vlees zeker 5 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Snijd het in dunne plakjes en geniet!
IDEE: Serveer met een maiskolf (met kruidenolie) en aardappelsalade.