Op dit moment is onze webshop gesloten. Wegens omstandigheden kunnen wij helaas tot nader bericht geen bestellingen aannemen. Dank voor uw begrip.

Italiaanse Lendebiefstuk (entrecote)

Italiaanse Lendebiefstuk (entrecote)

De Italiaanse keuken (en het land) is persoonlijk mijn favoriet. De eenvoud waarmee ze in Italië een gerecht kunnen maken, dat zo ontzettend smaakvol is, maakt het mijn favoriet. Voor wie weleens in Italië is geweest, zal zich vast ook herkennen in de groentes die zo veel smaak bevatten, dat kruiden bijna niet meer nodig zijn.


Voor dit recept met Lendebiefstuk heb ik mij daarom ook laten inspireren door Italië en een pasta erbij gemaakt met gegrilde groentes. 

 

Dit recept is gemaakt door de @the_bbq_dj met Lendebiefstuk van La Carne en de foto’s door @esther_bode_photo.

  • Bereidingswijze: BraadpanBraadpan
  • Bereidingstijd:Voor: ± 15 minuten. Bereiding: ± 30 minuten
  • La Carne producten: Lendebiefstuk

Tools

Pan + oven (of BBQ)

Hakmolen 

Benodigdheden

Lendebiefstuk

2 paprika’s

5 tenen knoflook

Cocktail trostomaten

Gedroogde oregano

Gedroogde basilicum

400 gram Feta

400 gram Penne Pasta

1 rode ui

Plantje basilicum

Pijnboompitten

Zakje Parmezaanse kaas

Olijfolie 

2 preien

Bereiding Pesto


  1. Snij/pluk alle blaadjes van het basilicum plantje.
  2. Doe deze in de hakmolen en voeg het zakje parmezaanse kaas toe.
  3. Snij de 5 tenen knoflook in kleine stukjes en voeg toe.
  4. Voeg een handje (gebrande) pijnboompitten toe (zijn de nog niet gebrand? Brand ze dan even kort in een pannetje aan op laag vuur zonder olie/boter.
  5. Voeg net zoveel olijfolie toe zodat er een klein laagje in de hakmolen staat van ongeveer een halve centimeter (niet teveel in het begin, olie erbij doen kan altijd later nog.
  6. Laat de hakmolen nu het werk doen en meng tot een grove pasta (als de pesto te dik is, voeg dan wat extra olijfolie toe).
  7. Voeg als laatste naar smaak peper en zout toe.


Pesto is klaar! 


Bereiding groenten

  1. Verwarm de oven of bbq (indirect) voor op 180 graden 
  2. Snij alle groentes (paprika, rode ui, prei, tomaten, knoflook) in plakjes of doormidden (afhankelijk van het soort groente)
  3. Leg deze op een bakplaat welke in de oven of bbq past, voorzien van bakpapier
  4. Besprenkel de groenten met olijfolie, peper, zout, gedroogde oregano en basilicum
  5. Zet in de oven/bbq voor ongeveer 25 minuten
  6. Zet ondertussen een pan water op het vuur en kook de pasta volgens de verpakking


Bereiding Lendebiefstuk

Voor de lendebiefstuk heb ik gekozen voor een bereiding in de pan met mayonaise (ja echt waar!) 

Ik maak hierbij gebruik van stalen pannen, deze verdelen de hitte beter waardoor je een mooie korst op je vlees krijgt.


  1. Smeer de biefstukken aan één kant in met een dun laagje mayonaise.
  2. Zorg dat je pan goed heet is, er hoeft geen boter/olie in.
  3. Leg de biefstuk met de mayonaise kant naar beneden in de pan. De mayonaise fungeert als olie/boter, maar zorgt voor een veel betere maillard reactie, waardoor je vlees er beter uitziet en de smaak van de mayonaise past heel goed bij biefstuk.
  4. Als de biefstuk medium rare is (52 graden kerntemperatuur) mag hij eruit.


Zodra de groenten, pasta en biefstuk klaar zijn, is het tijd om de borden op te maken. Schep de gegrilde groenten over de pasta op je bord met de feta kaas en besprenkel met wat kruiden (basilicum, oregano).

 

Eet smakelijk!


Ga jij dit recept met lendebiefstuk maken? Post je creatie op social media en tag  @the_bbq_dj en @Lacarne.nl, dan krijg je een eervolle vermelding in onze stories.