Op dit moment is onze webshop gesloten. Wegens omstandigheden kunnen wij helaas tot nader bericht geen bestellingen aannemen. Dank voor uw begrip.

*Kerstrecept* Tournedos met truffelsaus

*Kerstrecept* Tournedos met truffelsaus

Kerst is toch iets bijzonders. Het moment om eens lekker uit te pakken en te genieten van iets bijzonders. En iets bijzonders hoeft niet eens ingewikkeld te zijn. Voorverpakte gerechten uit de supermarkt sla je dit jaar over: want met dit recept maak je echt indruk. Maak dan deze overheerlijke malse tournedos met truffelsaus, je gasten aan tafel zullen versteld staan van de fantastische smaak van dit gerecht.

Dit recept is gemaakt door de @the_bbq_dj met Tournedos van La Carne en de foto’s door @esther_scholte_fotografie.


  • Bereidingswijze: BraadpanBraadpan
  • Bereidingstijd:Voor +/- 15 min. Bereiding +/- 15 min
  • La Carne producten: Tournedos

Tools

Pan 

Oven (of sous-vide)

Peper zout mix van La Carne

Benodigdheden

Tournedos

1 klont roomboter

1 sjalot

1 el bloem

200 ml runderbouillon

200 ml slagroom

2 el truffelolie

Bereiding truffelsaus

Truffelsaus kan je van te voren al maken en later opwarmen. Dat is lekker makkelijk. Maar, het is wel net iets lekkerder om 'm meteen na het bereiden te gebruiken.

  1. Smelt een flinke klont roomboter in een steelpan en fruit hierin de sjalot tot deze glazig wordt
  2. Voeg de bloem toe en bak deze al roerend mee totdat het geheel opgenomen is
  3. Voeg de runderbouillon en de truffelolie toe en breng dit zachtjes aan de kook
  4. Voeg de slagroom toe en laat dit koken tot het een saus-achtige structuur krijgt

  5. Wil je een hele gladde saus, dan kan je de saus zeven om de stukjes ui eruit te halen. Maar persoonlijk vind ik het heerlijk om de ui erin te laten.
  6. Als je de saus nog niet romig genoeg vindt, kan je er nog een klont boter aan toevoegen

 

Bereiding tournedos

Je kan de tournedos sous-vide bereiden, maar het kan ook in de pan en oven.

Tournedos biefstuk sous-vide bereiden

Als je een sous-vide apparaat thuis hebt, is dit het moment om hem te gebruiken. Stel de temperatuur in op 54 graden, vacumeer de tournedos met een klontje roomboter en rozemarijn en laat dit 2 uur in het sous-vide bad garen. Daarna kan je de tournedos in de pan nog een mooi krokant korstje geven. Bak 'm met roomboter kort (2 minuten) per kant op hoog vuur.


Tournedos biefstuk in de pan bereiden

Heb je geen sous-vide? Gebruik dan onderstaande stappen.

  1. Haal de tournedos 1 tot 2 uur voor bereiding uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden
  3. Smelt een klont boter en olie (allebei) in een koekenpan
  4. Bak de tournedos rondom mooi bruin, ongeveer 3 tot 4 minuten per kant
  5. Leg de tournedos in een ovenschaal en zet deze in de oven voor ongeveer 4 tot 5 minuten
  6. Haal de tournedos uit de oven, verpak ze in aluminium folie en laat 5 minuten rusten
  7. Voor het opdienen kan je met de pepertrio en zout mix van La Carne extra kruiden toevoegen aan het vlees

Serveer de tournedos met de truffelsaus. Eet smakelijk!




Ga jij dit recept met Tournedos maken? Post je creatie op social media en tag  @the_bbq_dj en @Lacarne.nl, dan krijg je een eervolle vermelding in onze stories!