Dry agen is een en bereidingswijze van het vlees waarbij een gedeelte van het vocht uit het vlees verdampt. Hierdoor ontstaat er een vollere smaak. Naast de verbetering in smaak, is er ook een verbetering in malsheid. Voor het dry agen van vlees heb je normaal een dure dry age kast nodig, maar wist je dat dit ook prima thuis in de koelkast kan?
Dry aging zakken
Voor dit project heb ik zakken van DRYA gebruikt. Zij leveren speciale zakken waarin je vlees tot 28 dagen kan dry agen in de koelkast. Super eenvoudig, lekker en smaakvol!
Er moet ook iets in de zak natuurlijk en dat is een heerlijke Tomahawk geworden! Het is belangrijk dat je vers vlees gaat dry agen, dus GEEN vlees dat ingevroren is geweest.
Voorbereiding dry agen vlees
Bij de DRYA zakken zit een uitgebreid stappenplan hoe je het vlees moet dry agen. Het is super eenvoudig, dus een kind kan de was doen.
Vouw de bovenkant van de zak een beetje om, zodat de randen schoon blijven en leg het vlees in de zak. Heb je een vacuümmachine? Dan heb je het gele strookje nodig om te zorgen dat de vacuümmachine de zak kan vacumeren.
Heb je geen vacuümmachine? Dan kan het ook!! Stop het vlees in de zak, laat het in een bak water glijden en maak de dicht door middel van de meegeleverde strips.
Alle overige uitgebreide uitleg staat in de handleiding van DRYA.
Datum onthouden
Dry aging proces in foto's







Dry aged vlees op de barbecue


Comments
Reply Comment