Op dit moment is onze webshop gesloten. Wegens omstandigheden kunnen wij helaas tot nader bericht geen bestellingen aannemen. Dank voor uw begrip.

Tomahawk

  • € 44,95Inclusief 9% BTW
OP VOORRAAD

Voor de echte Barbecuefanaten is de tomahawk de beste steak om te maken. De Tomahawk komt uit de ribben, is waanzinnig mooi gemarmerd en super strak gesneden . Deze  grootste steak in ons assortiment, met de vorm van een Tomahawk bijl, is een genot voor het oog op de BBQ. Het bot is alleen niet alleen mooi voor het oog: vlees klaargemaakt op het bot belooft een maximale smaak.

Een steak is ± 1300 gr.

  • Perfecte steak aan het bot
  • Uitstekende marmering
  • Een steak is ± 1,3 kg


Prijs per stuk:
Totaal:
Op dit moment is onze webshop gesloten. Wegens omstandigheden kunnen wij helaas tot nader bericht geen bestellingen aannemen. Dank voor uw begrip.

Bezorging:

  • Maandag t/m vrijdag vers en gekoeld thuisbezorgd.
  • Bestel voor 22.00 uur en ontvang nog de volgende (werk)dag.
  • Geschikt om in te vriezen. Vers ± 7 dagen houdbaar in de koelkast.

Namens de chef

Onze Tomahawks zijn groot, meer dan genoeg om met twee volwassenen van te eten. En zeker geschikt om er in gezelschap stukjes vanaf te snijden en hier met elkaar van te genieten. Goed om te serveren met een lekkere Diane- of Bernaisesaus.

Evert te Pas - Chef La Carne
Tomahawk

Informatie

Producteigenschappen
  • Ingrediënten 100% rundvlees
  • Toepassing BBQ / Pan
  • Bewaaradvies Gekoeld
Voedingswaarden
  • Energie

    170 Kcal / 709 KJ

  • (waarvan verzadigd vet)

    4,5 gram

  • Koolhydraten

    < 0,5 gram

  • (waarvan suikers)

    < 0,5 gram

  • Eiwitten

    21,2 gram

  • Zout

    0,0 gram

Kenmerken
  • Malsheid
  • Marmering
  • Smaakintensiteit T

Rundvlees

Tomahawk steak online bestellen

Tomahawk is een heerlijk smaakvolle rundvlees steak. De Tomahawk ziet er erg stoer uit en voor op de barbecue is dit dan ook een erg populaire steak. De steaks is ongeveer 5 cm dik en zit aan een flink bot. In totaal weegt de tomahawk ongeveer 1,3 kg.

De Tomahawk kun je bij ons online bestellen. Deze steak wordt dan gevroren thuis geleverd en je kan 'm dus meteen in de vriezer leggen om te bewaren voor de dag dat je de tomahawk op de barbecue gaat bereiden. Of je laat 'm meteen ontdooien omdat je niet langer kan wachten om te genieten van deze heerlijke steak.

Wat is tomahawk steak?

De tomahawk komt van de ribben van het rund. Dit deel van het rund bestaat uit een rack van ribben. Tussen de ribben zit bij het Simmentaler rund veel vlees. Smaakvol en erg mals. Eigenlijk is de tomahawk een ribeye aan het bot. En dat kreeg dus deze naam tomahawk.

Wist je dat over tomahawk

  • Naast de tomahawk wordt uit dit deel van het rund ook de entrecote, ribeye en côte de boeuf gesneden.
  • Tomahawk wordt ook wel cowboysteak wordt genoemd of bone-in ribeye.

Tomahawk bereiden recepten

Tomahawk bestellen? Nadat je de tomahawk thuis ontvangen hebt, kun je aan de slag! Voor het bereiden van een tomahawk heb je verschillende keuzes; maar het beste kun je de tomahawk op de barbecue klaarmaken.

Bij onze recepten vind je lekkere recepten voor steaks; waaronder ook een recept voor de tomahawk op de barbecue.

Tomahawk ontdooien

De tomahawk kun je het beste ruim op tijd ontdooien. Omdat de tomahawk een flink dikke steak is, heeft dit tijd nodig om rustig te ontdooien. Dit kun je het beste doen door de tomahawk 48 uur van te voren uit de diepvries te halen en in de koelkast te leggen. Langzaam ontdooien komt de kwaliteit van het vlees zeker ten goede!

Tomahawk op de barbecue

Hoe lang moet een tomahawk op de barbecue? Wat is de juiste kerntemperatuur voor een tomahawk? Wij raden je aan het om het volgende aan te houden.

Zorg dat je de tomahawk een uur voor gebruik uit de koeling en uit het vacuüm haalt. Zorg dat het vet van het bot af is, anders kun je brandplekken krijgen. Je kan eventueel aluminiumfolie rondom het bot doen. 

Een mooie kern temperatuur voor de tomahawk is ongeveer 52 graden. Je hebt'm dan mooi medium-rare.

Laat de tomahawk altijd rusten voordat je deze aansnijdt. Leg de tomahawk steak op een plank en leg hier losjes aluminiumfolie over. In de rusttijd verdelen de sappen van het vlees zich door de steak wat maakt dat het nog smaakvoller en sappiger wordt! Geniet gegarandeerd!