Dikke lende (rump steak) in de pan

Hoe bereid je dikke lende in de pan?
Wil jij jouw gasten eens verrassen met iets anders dan de entrecote of ossenhaas? Kies dan voor de dikke lende en bereid ‘m op deze simpele maar smaakvolle manier!
De dikke lende, ook wel rump-steak genoemd, is (onterecht) een wat ondergewaardeerd stuk vlees. Het doet zeker niet onder voor de entrecote of ossenhaas. Een carpaccio wordt zelfs vaak hiervan gesneden, omdat het een mooi mals stuk vlees is met een wat grovere structuur dan de ossenhaas.
- Bereidingswijze:
Braadpan
- Bereidingstijd:± 12 min.
- La Carne producten: Rumpsteak
Tools
Pan met een dikke bodem
Kerntemperatuurmeter
Benodigdheden
Dikke lende
4 tenen knoflook
2 takjes rozemarijn
5 takjes tijm
Zonnebloemolie
Peper en zout
TIP: Leg het vlees 30 minuten voor gebruik alvast uit de koelkast.
Dikke lende (rump steak) in de pan
Voorbereiding
- Zet alvast een pan met dikke bodem op laag vuur.
- Snijd de dikke lende in mooie dikke biefstukken.
- Kruid het vlees met peper en zout.
- Halveer 4 tenen knoflook.
Bereiding in de pan
- Zet het vuur wat harder (niet op het hoogst).
- Doe een eetlepel zonnebloemolie in de pan.
- Leg de biefstuk in de pan.
- Braad de dikke lende biefstukken ongeveer 3 a 4 minuten op deze kant.
- Draai de biefstuk om en bak nog ongeveer 3 minuten op deze kant. Zet het vuur iets lager zodat het vlees iets rustiger doorgaart.
- Voeg de knoflook, tijm en rozemarijn toe aan de pan. Gewoon in het midden leggen.
- Voeg tot slot een goede klont roomboter toe.
- Nu krijg je een heerlijke jus waar je het vlees doorheen kan halen.
Dikke lende opdienen
Laat het vlees zeker 5 minuten rusten. Dit zal zo goed smaken dat je zeker weet: Ook jij kan een fantastisch stuk vlees op tafel zetten!
IDEE: Serveer met geroosterde roseval aardappelen en verschillende kleuren peen uit de oven. Serveer als een soort Sunday Roast!