Rump steak (dikke lende) op de barbecue

Hoe bereid je rump steak (dikke lende) op de barbecue?
Een dikke lende op de barbecue, hoe maak je dat nou het lekkerst klaar? Omdat wij jou beloven dat ook jij een fantastisch stuk vlees op tafel kan zetten; hebben we dit eenvoudige, maar zeer smaakvolle recept.
De dikke lende, daar snijd je super malse biefstukken uit. Het vet zit heel mooi door het vlees heen, de smaak is waanzinnig, zeker op de barbecue een topper! Je kan er ook heel goed spiesen van maken, maar in dit recept snijden we er dikke biefstukken van.
- Bereidingswijze:
BBQ
- Bereidingstijd:± 12 min.
- La Carne producten: Rumpsteak
Tools
Barbecue :)
Benodigdheden
Peper en zout
Zonnebloemolie
TIP: Leg het vlees 30 minuten voor gebruik alvast uit de koelkast.
Dikke lende op de barbecue
Voorbereiding
- Snijd mooie dikke biefstukken van de rump steak.
- Kruid dan het vlees met peper en zout.
- Masseer het in met wat olie.
- Zorg dat de barbecue goed heet is.
Bereiding op de barbecue
- Plaats het vlees op het heetste stuk van de barbecue.
- Rooster de biefstukken gedurende 4 minuten.
- Draai het vlees vervolgens om en schuif het naar een wat minder hete plek op de barbecue en doe de klep dicht. Tip: geen klep? Leg een omgekeerde wokpan over de barbecue.
- Gaar het vlees op deze zijde nog ongeveer 3 minuten tot een kerntemperatuur van 54C.
- Haal het vlees van de barbecue.
Rump steak / dikke lende opdienen
Laat het vlees minimaal 5 a 10 minuten rusten. Snijd er daarna mooie plakken van. Je gasten zullen versteld staan van deze smaakvolle dikke lende. En je weet het zeker: Ook jij kan een fantastisch stuk vlees op tafel zetten!
IDEE: Serveer met geroosterde bloemkool van de barbecue, tomatensalsa en aardappelsalade.