Op dit moment is onze webshop gesloten. Wegens omstandigheden kunnen wij helaas tot nader bericht geen bestellingen aannemen. Dank voor uw begrip.

*Kerstrecept* Côte de boeuf met rode wijn saus

*Kerstrecept* Côte de boeuf met rode wijn saus

Wat een waanzinnig stuk om op tafel te zetten tijdens de kerstdagen! Enorm veel smaak door de marmering in het vlees, maar door het bot wordt het een echte beleving! Voor dit kerstrecept hebben we de Côte de boeuf gemaakt met een volle rode wijnsaus.

Dit recept is gemaakt door de @the_bbq_dj met Côte de boeuf van La Carne en de foto’s door @esther_scholte_fotografie.


  • Bereidingswijze: BraadpanBraadpan
  • Bereidingstijd:Voor +/- 30 min. Bereiding +/- 30 min
  • La Carne producten: T-bone

Tools

Oven

Pan

Ovenschaal

Steelpan 

Peper zout mix van La Carne

Benodigdheden

Côte de boeuf

2 sjalotten

1 knoflookteen

400 ml rode wijn

200 ml runderbouillon

Paar takjes tijm

Peper en zout

150 gram roomboter

Flinke klont roomboter

Bereiding rode wijnsaus

  1. Snijd de boter in kleine blokjes en leg op een bordje in de koelkast
  2. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn
  3. Doe een beetje roomboter in de steelpan en fruit op laag vuur de sjalot en knoflook aan
  4. Giet de wijn en bouillon erbij en voeg de tijm toe
  5. Breng het geheel aan de kook, zodra het kookt, zet het vuur laag en het ongeveer 15 minuten koken
  6. Zeef de saus door een fijne zeef, proef de saus en voeg naar smaak peper en zout toe
  7. Voeg nu de rest van de roomboter toe en meng de roomboter door de saus tot een mooie dikte

Bereiding Côte de boeuf

Voor de Côte de boeuf kan je gebruikmaken van een oven of een sous-vide om deze te garen. Het betreft een rib-eye en deze mag een kerntemperatuur hebben van 54 graden, dan is hij nog mooi rosé van binnen. (medium-rare)

  1. Verwarm de oven voor op een temperatuur van +/- 150 graden en zorg dat het vlees op kamertemperatuur is
  2. Neem een grote braadpan en verhit hier een flinke klont roomboter in en zet het vuur laag
  3. Bak het vlees rondom bruin en haal het vlees uit de pan
  4. Leg het vlees in een ovenschaal en smeer er nog wat olie op
  5. Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 15 minuten
  6. Heb je een kernthermometer, dan is dit het moment om de temperatuur van je vlees te meten
  7. Laat het vlees nog 10 minuten rusten onder aluminium folie
  8. Snijd het in mooie plakken en serveer op de borden 


Eet smakelijk!

Ga jij dit recept met Côte de boeuf maken? Post je creatie op social media en tag  @the_bbq_dj en @Lacarne.nl, dan krijg je een eervolle vermelding in onze stories.