La Carne Latin Burger

La Carne Latin Burger

Een heerlijke burger van de barbecue, dat is natuurlijk nooit mis. Met de Simmentaler burgers van La Carne maak je échte sappige smaakvolle burgers. @rudilicious_kitchen maakte speciaal voor La Carne een zomerse Latijn-Amerikaans geïnspireerde burger, waarbij deze premium burgers goed tot hun recht komen. Deze burger is in perfect evenwicht tussen lekker pittig, zoet, zuur en umami. Hou je niet zo van pittig? Halveer dan de Jalapeño en Chipotle Pepers.

Tools

BBQ

Gietijzeren plancha of skillet

Benodigdheden

2 La Carne Simmentaler burgers

Zakje Mexicaanse kruiden naar keuze

2 Brioche broodjes

4 Plakken bacon

2 Cheddar plakken

1 Rode ui

3 Tenen knoflook

Potje gepekelde Jalapeño

Potje “La Morena Chipotle Peppers in Adobo Sauce”

Olijfolie

Mayonaise naar keuze

1 Citroen

Gerookte paprikapoeder

Ananas

Bereidingswijze latin burger

 1. Warm de barbecue samen met de gietijzeren plancha of skillet op tot ongeveer 180 graden.
 2. Hak de ui, knoflook, 4 schijfjes Jalapeño en 3 Chipotle pepers fijn en doe dit in een kommetje met 2 eetlepels olie. Roer dit om.
 3. Snij plakken van de ananas af, ongeveer een halve vinger dik. Per burger heb je 1 plak nodig.
 4. Doe 5 eetlepels mayonaise in een kommetje, voeg hier het sap toe van een halve citroen en voeg 3 theelepels gerookte paprikapoeder toe. Roer tot alles goed gemixt is.

 5. Rub de burgers met de Mexicaanse kruiden aan één zijde.
 6. Snij de brioche broodjes door midden, en laat ze even toasten op de snijzijde op de plancha/skillet tot ze een mooie kleur hebben en krokant zijn. Zet apart.
 7. Bak daarna de bacon tot ze mooi gekleurd en krokant zijn, maar bak ze niet te ver. Zet het daarna apart. 
 8. Bak daarna de ui, knoflook en pepers mix tot de uitjes en knoflook een kleurtje hebben gekregen. Doe dit daarna terug in het kommetje en zet apart.
 9. Bak de ananas aan beide zijden tot deze een mooi kleurtje heeft gekregen. Kijk uit dat de ananas niet aanbrandt. Zet daarna apart.

 10. Doe nu de burgers in de plancha/skillet. Bak +/- 3 minuten aan de ene zijde tot de zijde mooi donker en krokant is. 
 11. Draai de burgers om en leg er een plakje cheddar kaas op. Laat ook weer 3 min bakken.
 12. Ondertussen kan je de brioche broodjes besmeren met de citroen paprika mayonaise, doe dit op zowel de top als bottom bun.
 13. Leg nu een burger op je bottom bun. Daarop leg je een plak gebakken ananas en daarop leg je 2 plakken bacon. Doe hier royaal wat ui knoflook peper mix overheen en leg daarop je top bun. Steek een prikker door je burger zodat hij mooi rechtop blijft staan.


En je burger is klaar! 

Hamburger mooi serveren

Deze burger kan je prima zo eten, maar wij adviseren om hier krokante frietjes bij te serveren met lekkere barbecue kruiden, kaassaus en een frisse salsa met daarop wat gesnipperde koriander. On the side kan je de rest van de ananas serveren.

Eet smakelijk!

Ga jij dit recept met Simmentaler burgers maken? Post je creatie op social media en tag  @rudilicious_kitchen en @Lacarne.nl, dan krijg je een eervolle vermelding in onze stories.