Gevulde Flat iron steak

Medium rare rundvlees blijft toch een van mijn favorieten, maar soms wil je even iets anders. Dit keer heb ik een Flat Iron steak gevuld met allerlei lekkers en op de BBQ gegaard. Net even iets anders en in ieder seizoen lekker!
Dit recept is gemaakt door de @the_bbq_dj met Flat Iron Steak van La Carne.
- Bereidingswijze:
BBQ
- Bereidingstijd:Voor +/- 15 min. Bereiding +/- 30 min
- La Carne producten: Flat iron steak
Tools
BBQ
Kernthermometer
Slagerstouw
Benodigdheden
Flat Iron Steak
Zongedroogde tomaten
Pijnboompitten
Truffelolie
Pesto
Serrano ham
Olijfolie
Peper/zout
Bereiding gevulde Flat iron steak
De Flat Iron Steak heb ik gevuld met onderstaande ingrediënten en opgerold zodat alle smaken er lekker intrekken.
- Maak de BBQ (of oven) klaar voor indirect gebruik met een temperatuur van +/- 150 graden.
- Voorzie het vlees van een goede laag pesto, hierop mag de serranoham.
- Rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn en leg deze op de ham.
- Als laatste mogen er zongedroogde tomaten op en kan je het geheel afmaken met witte truffel olie.
- Rol de Flat iron Steak strak op en bind vast met slagerstouw.
- Leg indirect op de BBQ en voeg rookhout toe naar smaak (kersenhout is lekker).
- Laat garen tot een kerntemperatuur van 50 graden.
- Grill daarna af boven de hete kolen tot een kerntemperatuur van 54 graden.
- Laat het vlees 10 minuten rusten en snij aan.