Let op, wij zijn op dit moment telefonisch beperkt bereikbaar, neem bij voorkeur contact op per e-mail.

Gevulde Flat iron steak

Gevulde Flat iron steak

Medium rare rundvlees blijft toch een van mijn favorieten, maar soms wil je even iets anders. Dit keer heb ik een Flat Iron steak gevuld met allerlei lekkers en op de BBQ gegaard. Net even iets anders en in ieder seizoen lekker! 

Dit recept is gemaakt door de @the_bbq_dj met Flat Iron Steak van La Carne.

  • Bereidingswijze: BBQBBQ
  • Bereidingstijd:Voor +/- 15 min. Bereiding +/- 30 min
  • La Carne producten: Flat iron steak

Tools

BBQ

Kernthermometer

Slagerstouw

Benodigdheden

Flat Iron Steak

Zongedroogde tomaten

Pijnboompitten

Truffelolie

Pesto

Serrano ham

Olijfolie

Peper/zout

Bereiding gevulde Flat iron steak

De Flat Iron Steak heb ik gevuld met onderstaande ingrediënten en opgerold zodat alle smaken er lekker intrekken.

  1. Maak de BBQ (of oven) klaar voor indirect gebruik met een temperatuur van +/- 150 graden.
  2. Voorzie het vlees van een goede laag pesto, hierop mag de serranoham.
  3. Rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn en leg deze op de ham.
  4. Als laatste mogen er zongedroogde tomaten op en kan je het geheel afmaken met witte truffel olie.



  5. Rol de Flat iron Steak strak op en bind vast met slagerstouw.



  6. Leg indirect op de BBQ en voeg rookhout toe naar smaak (kersenhout is lekker).
  7. Laat garen tot een kerntemperatuur van 50 graden.
  8. Grill daarna af boven de hete kolen tot een kerntemperatuur van 54 graden.
  9. Laat het vlees 10 minuten rusten en snij aan.



Eet smakelijk! 

Ga jij dit recept met Flat Iron Steak maken? Post je creatie op social media en tag  @the_bbq_dj en @Lacarne.nl, dan krijg je een eervolle vermelding in onze stories :D