Tagliata met flat iron steak
Tagliata is een Italiaans gerecht dat traditioneel wordt bereid met dun gesneden gegrild rundvlees en vaak wordt geserveerd met rucola en Parmezaanse kaas. Voor dit recept is gekozen voor de flat iron steak, een uitstekende keuze voor tagliata vanwege zijn malsheid en rijke smaak. In dit recept wordt stap voor stap uitgelegd hoe je dit heerlijke gerecht ook zelf op tafel kunt zetten. Het recept is voor 4 personen.
Dit recept is gemaakt door de @the_bbq_dj met Flat Iron Steak van La Carne en de foto’s door @esther_scholte_fotografie.
- Bereidingswijze: Braadpan
- Bereidingstijd:± 30 min.
- La Carne producten: Flat iron steak
Tools
Oven
Pan
Ovenschaal
Steelpan
Benodigdheden
1 kg flat Iron steak
1 pak met tomaatjes aan steel
300 gram krieltjes
1 potje pesto
1 zakje parmezaanse kaas
1 handje pijnboompitten
1 knoflookteen
1 zakje rucola sla
1 takje rozemarijn
Flinke klont roomboter
Peper en zout
Balsamico azijn
Olijfolie
Bereiding tomaatjes en krieltjes
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Leg de tomaten in een ovenschaal en besprenkel ze met balsamico azijn, olijfolie, peper en zout
- ‘Grill’ de tomaten in de oven voor ongeveer 20 minuten
- Bereid de krieltjes zoals op de verpakking is aangegeven. In de airfryer krijg je de beste resultaten, maar in de pan of oven werkt het ook.
Bereiding flat iron steak
Voor de Flat Iron kan je gebruikmaken van een oven of een sous-vide machine om deze te garen. De flat iron steak is het lekkerst bij een kerntemperatuur van 54 graden, dan is hij nog mooi rosé van binnen (medium-rare).
- Verwarm de oven voor op een temperatuur van +/- 150 graden en zorg dat het vlees op kamertemperatuur is. (Als je beschikt over een sous-vide machine, stel deze dan in op 52 graden en laat het vlees er ongeveer 1 uur in liggen)
- Leg het vlees in een ovenschaal en besprenkel met wat olie en zout
- Als je het lekker vindt, doe er dan wat knoflook en uien bij
- Zet het vlees met de ovenschaal in de oven voor ongeveer 8 tot 10 minuten
- Neem hierna een braadpan en verhit hier een flinke klont roomboter in en zet het vuur laag
- Bak het vlees rondom bruin (1-2 minuten per kant) en haal het vlees uit de pan (niet te lang, anders wordt de flat iron steak te gaar van binnen)
- Laat het vlees nog 10 minuten rusten onder aluminium folie
Flat iron steak opdienen
Maak ondertussen je snijplank op met een laag rucola, rooster kort de pijnboompitjes en trancheer de steak. Leg de flat iron steak op de rucola en leg op wat parmezaanse kaas flakes, pijnboompitjes en pesto overheen.
Serveer het samen met de tomaatjes en krieltjes op een plank.
Eet smakelijk!
Ga jij dit recept met Flat Iron maken? Post je creatie op social media en tag @the_bbq_dj en @Lacarne.nl, dan krijg je een eervolle vermelding in onze stories.