Côte de boeuf met truffelmayonaise

Côte de boeuf met truffelmayonaise

De steak met een prachtige naam: côte de boeuf! Een côte de boeuf is eigenlijk een ribeye steak, maar dan met bot. Enorm veel smaak door de marmering in het vlees, maar door het bot wordt het een echte beleving! Zo’n mooi stuk vlees als dit heeft eigenlijk maar weinig nodig om goed tot zijn recht te komen. 

Dit recept is gemaakt door de @the_bbq_dj met Côte de boeuf van La Carne en een deel van de foto’s door @esther_bode_photo.

  • Bereidingswijze: BBQBBQ
  • Bereidingstijd:Voor: ± 15 minuten. Bereiding: ± 15 minuten
  • La Carne producten: T-bone

Tools

BBQ

Slagerstouw 

Benodigdheden

Côte de boeuf

2 rode paprika’s

Aardappelkrieltjes

Mayonaise

Koriander

Truffel honing

Peper zout mix van La Carne

Bereiding truffelmayonaise

Sommige recepten zijn ontzettend ingewikkeld, dit keer niet…

  1. Schep een aantal eetlepels (zoveel als je nodig hebt) mayonaise in een bakje.
  2. Voeg hier 1 of 2 eetlepels (afhankelijk van de hoeveelheid mayonaise) truffelhoning aan toe.
  3. Snij een paar takjes koriander fijn
  4. Mix alle ingrediënten door elkaar en je truffelmayo is klaar! 

Bereiding aardappel krieltjes

Bereid de krieltjes in de pan door deze op laag vuur te laten garen tot ze de gewenste bruine kleur hebben. De truffelmayonaise past heel goed bij gebakken aardappeltjes. 

Bereiding Côte de boeuf

De Côte de boeuf heb ik omwikkeld met slagerstouw zodat het geheel beter intact blijft.


  1. Maak de BBQ (of oven) klaar voor indirect gebruik met een temperatuur van +/- 150 graden
  2. Bestrooi het vlees met de peper/zout mix van La Carne en laat rustig op kamertemperatuur komen
  3. Voeg kersenhout rooksnippers toe aan de kolen zodat je een goede rookontwikkeling krijgt
  4. Leg het vlees in de BBQ en sluit het deksel zodat de rook goed in het vlees kan trekken
  5. Check regelmatig de temperatuur van het vlees, bij 48 graden mag het vlees direct boven de kolen worden gegrild.


  6. Als de kerntemperatuur 54 graden is, mag het vlees eraf
  7. Laat dit nu 10 minuten rusten en snij het vlees in mooie gelijke plakken en bestrooi als laatste met grof zout


Eet smakelijk! 

Ga jij dit recept met Côte de boeuf maken? Post je creatie op social media en tag  @the_bbq_dj en/of @Lacarne.nl, dan krijg je een eervolle vermelding in onze stories.