Op dit moment is onze webshop gesloten. Wegens omstandigheden kunnen wij helaas tot nader bericht geen bestellingen aannemen. Dank voor uw begrip.

7 BBQuestions aan Samantha, @4bbq.nl

7 BBQuestions aan Samantha, @4bbq.nl

Posted byLa Carne on 03-01-2022  Leave a Comment
Categories: Inspiratie,

Mijn naam is Samantha aka @4bbq.nl op Instagram, 31 lentes jong. Ik ben een trotse moeder van 2 kinderen. Onze zoon heet Logan en is 7 jaar oud, onze dochter heet Emma en is bijna 4. Samen met mijn man Robin en onze kinderen wonen wij super fijn in Uden-zuid.

Onze hobby’s zijn, je raadt het al; barbecueën. Ook gaan wij heel graag duiken in Nederland en natuurlijk ook op mooie plekken in het buitenland. Onze kinderen zijn een belangrijke factor, samen met hen maken we mooie en onvergetelijke herinneringen. Barbecuen deden wij al vaker dan gemiddeld, scheen de zon dan hup ging bij ons de barbecue aan. Sturen wij vrienden een appje en zo maken wij er dan een gezellige middag/avond van.

Begin 2019 kwam mijn man met het idee om een Big Green Egg te kopen. Ik vond dat echter toch wel extreem duur en wilde daar eens goed over nadenken. Super blij zijn wij met de beslissing die wij toen maakten: we kochten een Big Green Egg Large. Na een half jaartje bakte ik mijn eerste appeltaart zelf op de barbecue en de rest is geschiedenis. De Big Green Egg bleek mijn passie voor koken en eten enorm uit te breiden waardoor mijn man nog nauwelijks de kans krijgt om zelf iets te bereiden op de Big green egg.

Dat bracht ons op de volgende oplossing, we kopen er gewoon een barbecue bij. Na wat informeren, overleggen en opties bekijken kwamen wij uit bij de Arteflame One 40 Air. Een gave barbecue, andere bereidingsmogelijkheden dan een kamado en een open vuurtje voor gezelligheid ook na het eten. Nu is het even lastig om met veel vrienden samen te barbecueën, wij verwachten dat dat snel allemaal weer mogelijk is. Ondertussen genieten wij in kleinere gezelschappen van heerlijke gerechten afkomstig van de Big Green Egg Large en/of de Arteflame One 40 Air.

Mijn man is een ondernemend type en dankzij hem hebben wij sinds kort een webshop: www.4bbq.nl. Je kunt hier terecht voor van alles wat met barbecueën te maken heeft.


1. Welke BBQ (en accessoires) gebruik je?

Wij hebben een Big Green Egg Large en een Arteflame One 40 Air.

In de Big Green Egg gebruiken wij vaak de convEGGtor met de basket. Ook de gietijzeren accessoires zijn hier niet weg te denken. Denk dan aan een Dutch oven, gietijzeren roosters, gietijzeren poffertjes pan en een gietijzeren wafeltang.


2. Wat is je favoriete gerecht en waarom?

Favoriete gerecht? Poeh, daar vraag je iets heel moeilijks.

Ik geef de voorkeur aan rund, bereid op allerlei verschillende manieren.

Onlangs heb ik een geweldig gegaarde Lomo Al Trapo gemaakt. Deze smaakte echt waanzinnig lekker. De theedoek had ik in rode wijn laten trekken, laagje zout erop en vervolgens de ossenhaas erin gelegd. Twee takjes rozemarijn er bovenop en dan dichtknopen. Direct in het vuur garen tot de juiste kerntemperatuur.

Lekker om daar bijvoorbeeld een gepofte aardappel en gegrilde groenten bij te eten. Nu is het aspergeseizoen er, dan ben ik extra blij!


3. Wat vind je het leukste om te bereiden op de BBQ?

Weer een zeer lastige vraag. De hierboven beschreven Lomo Al Trapo is altijd leuk. Ook zijn spareribs hier zeer regelmatig aan de beurt. Het leuke met de spareribs is dat wij dankzij onze webshop ook alles uit kunnen proberen als het gaat om rubs en sauzen die te koop zijn.

Lekker out of the box denken en doen, dat verrast ons vaak in mooie smaak combinaties.

Toch een heerlijke verse appeltaart van de Big Green Egg het ook altijd heel erg goed.


4. Barbecue je het liefst: Low’n slow of hot ’n fast?

Overduidelijk Low and slow! Heerlijk om een dag van te voren al het vlees voor te bereiden op wat komen gaat, Daarna de Big Green Egg op de juiste temperatuur brengen en uiteraard daar houden. Doordat je nooit “in” het vlees kunt kijken, gaat low and slow vaak net wat anders dan voorgaande keren. Dit zorgt ervoor dat je meer tijd en aandacht nodig hebt voor je stuk vlees en dus voor je gerecht. Het er mee bezig zijn en werken naar de juiste garing is super leuk. De finishing tough zit bij mij toch in de feeling, hoe voelt de garing, aan de hand daarvan beslis ik of iets klaar is of juist nog even langer moet dan “gewend”.


5. In welk seizoen BBQ je het liefst? En waarom?

Het hele jaar door. Hoe mooi was het afgelopen winter om door de hoge sneeuw een pad naar de Big Green Egg vrij te maken om vervolgens heerlijk buiten te koken.

Ieder seizoen heeft zijn charme, de zomer brengt een vakantie gevoel met zich mee. Lekker warm weer, de zon in je gezicht, wijntje in de hand en lekker rustig aan barbecueën. Voordeel van de zomer is dat je er dan wel gezelschap bij hebt. In de winter verklaren de meeste mensen mij toch wel een beetje voor gek.


6. Wat is je grootste BBQ blunder?

Crispy cauliflower. Ik had het helemaal bedacht en wilde het gewoon uitproberen. De bloemkool even kort voorgekookt, helemaal af laten koelen, door het beslag en heerlijke kruiden erover heen. Vervolgens indirect op de Big Green Egg en bij de juiste garing wilde ik het nog even aflakken met een lekkere saus. Echter, de bloemkool met het beslag en de kruiden leken niet heel lekker crispy te worden waardoor ik ze te lang liet liggen. Resultaat: snotgaar, niet crispy, wel zwart en echt niet te eten.  We hebben een frietje gehaald die avond, ook lekker.


7. Wat zou je nog heel graag willen leren of doen?

Ik zou nog heel graag een rotisserie willen voor op de Big Green Egg. Echter een draaiend spit boven op de Arteflame One 40 Air is ook heel gaaf. Deze accessoires brengen  weer nieuwe bereidingen met zich mee waar ik dan weer veel kan leren en ontdekken. Hoog op het lijstje staat dan wel Picanha steak aan het spit, een gemarineerde ananas op de rotisserie, Iberico rib fingers uit een rotisserie mandje etc. Eigenlijk is die wensenlijst nog zo groot, heerlijk om ergens naar uit te kijken.


De volgende barbecuefan die we deze vragen voorleggen?

Dat wordt Tim, van @receptenninja: Je leest zijn antwoorden op de BBQuestions hier!

Comments

Reply Comment