Op dit moment is onze webshop gesloten. Wegens omstandigheden kunnen wij helaas tot nader bericht geen bestellingen aannemen. Dank voor uw begrip.

7 BBQuestions aan Kenneth, @chefs_bbq_table

7 BBQuestions aan Kenneth, @chefs_bbq_table

Posted byLa Carne on 03-01-2022  Leave a Comment
Categories: Inspiratie,

Hoi allemaal! Ik ben Kenneth van Puijenbroek, 32 jaar oud en ik woon in het zonnige zuiden (Brabant). In het dagelijks leven ben ik chef-kok in de bedrijfscatering voor een grote cateraar uit Brabant. Ongeveer 6 jaar geleden heb ik de overstap gemaakt van een conferentie hotel naar de bedrijfscatering.

Bij het hotel werkte we regelmatig met diverse BBQ’s, in de bedrijfscatering was dit niet mogelijk. Toen ben ik thuis steeds meer gaan bereiden op de BBQ. Omdat ik het leuk vind om mensen te inspireren, ben ik toen een Instagram account begonnen (chefs_BBQ_table). Ik merkte dat het account redelijk snel groeide en heb toen de naam ook op Facebook vastgelegd.

Nu ongeveer 5 jaar verder geef ik (bijna) wekelijks BBQ workshops en heb ik mijn eigen website waar ik mijn recepten op deel. Ik kan wel zeggen dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Ik ben altijd opzoek naar uitdagingen, en vind het leuk om klassieke gerechten een “nieuwe” BBQ twist te geven.


1. Welke BBQ (en accessoires) gebruik je?

Ik heb diverse BBQ’s: Monolith classic pro 2.0, Weber smokey mountain, Weber go anyware, een vuurschaal (Ofyr) en een Kamado Joe junior. Ik heb verschillende rotisseries, een BBQ controller, een aantal pizza accessoires en heel veel kleine accessoires.


2. Wat is je favoriete gerecht?

Dit is voor een alles eter als ik een moeilijke vraag. Een mooie gegrilde steak met gegrilde groentes en aardappel van de BBQ kan ik echt van genieten. Maar een broodje pulled pork met cole slaw gaat er ook altijd in. Als ik echt iets moet kiezen, dan is het mijn eigen gemaakte saté ajam met wat nasi en een zelf gemaakte satésaus.


3. Wat vind je het leukste om te bereiden op de BBQ?

Het leukste vind ik om complete maaltijden te bereiden (4 of 5 gangen). Het leuke hieraan vind ik om te zorgen dat alles wat bij elkaar hoort op de zelfde tijd klaar te hebben. Door te spelen met verschillende soorten rookhout probeer ik verschillende smaken toe te voegen aan de gerechten.


4. Barbecue je het liefst: Low’n slow of hot ’n fast?

Het liefst BBQ ik Low’n slow, ik vind het een uitdaging om de BBQ steeds langer op een lage temperatuur (110/120 graden) te laten werken. 


5. In welk seizoen BBQ je het liefst?

Ik BBQ het liefst in het herfst en winter, Ik vind het leuk om stoofpotten en winterse kost te maken op de BBQ.  Ook vind ik dat de herfst en winter mooie ingrediënten en producten te bieden heeft.


6. Wat is je grootste BBQ blunder?

Mijn grootste blunder is een bloemkool van de BBQ. Ik wilde een hele bloemkool bereiden op de BBQ, dus ik de BBQ aangestoken en de bloemkool er op gelegd. Na een uur begon het gezin te vragen of het al klaar was, wat natuurlijk niet het geval was.

Toen heb ik de bloemkool van de BBQ gehaald, gesneden en in de pan gegooid. Een kleine 10 minuten later konden we friet bestellen omdat de bloemkool echt niet te eten was. De bloemkool was helemaal bitter geworden en er zat een rare smaak aan.


7. Wat zou je nog heel graag willen leren of doen?

Eigenlijk moet ik van mij zelf meer met vis doen. Maar ik word toch telkens weer naar het vlees getrokken. Ook een hele brisket staat nog hoog op de lijst. Omdat een brisket toch wel een van de moeilijkste stukken vlees schijnt te zijn wil ik die nog graag eens proberen.


Welke andere barbecuefan zou je deze BBQuestions graag willen voorleggen?

Dan kies ik voor Samantha, op Instagram bekend van @4bbq.nl. Ik ben benieuwd naar haar antwoorden!


>> Lees hier de 7 BBQuestions aan Samantha.


Kenneth blijven volgen? Dat kan op Instagram of neem een kijkje op de website van Chefs bbq table.

Comments

Reply Comment