Bavette op de barbecue
Hoe maak je bavette het best klaar op de barbecue?
De bavette is de persoonlijke favoriet van checkkok Evert te Pas. En hebben wij even geluk dat hij zijn bereidingswijze met ons wil delen. Simpel, zonder gedoe met behoud van de heerlijke stoere smaak.
Fantastisch, mits je even goed oplet!
De bavette heet ook wel vinkelap of vanglap en zit onderaan de koe. De structuur is duidelijk grof en daar zit ‘m de truc! Het vlees heeft veel smaak en is in Frankrijk de populairste steak van ieder restaurant. De prijs – kwaliteitverhouding van de bavette is fantastisch, mits je even goed oplet!
- Bereidingswijze: BBQ
- Bereidingstijd:± 6 min.
- La Carne producten: Bavette
Tools
Barbecue
Kerntemperatuurmeter
Benodigdheden
Bavette
Peper en zout
TIP: Leg het vlees 30 minuten voor gebruik alvast uit de koelkast.
Bavette op de barbecue
Voorbereiding
- Snijd de hele bavette in delen (zie video hierboven)
- Kruid het vlees met peper en zout.
- Maak de barbecue goed heet.
Bereiding op de barbecue
De barbecue goed heet?
- Plaats het vlees op het heetste deel van de barbecue
- (Na een paar seconden een kwartslag draaien voor een mooie ruitpatroon)
- Rooster de bavette in 3 minuten mooi bruin en draai ze dan om.
- Nog ongeveer 2 minuten roosteren.
- Verplaats de bavette dan naar een minder heet deel van de barbecue.
- Laat het doorgaren tot een kerntemperatuur van 52C.
- Haal het vlees van de barbecue.
Bavette opdienen
Laat het vlees zeker 10 minuten rusten. En nu komt het! Tijd om op te letten: Bavette heeft een grove structuur en moet dungesneden worden. Doe dit altijd op de draad van het vlees. In de video hierboven laat Chefkok Evert precies zien hoe de draad loopt en waar je moet snijden. Dit is het grote geheim achter een malse steak of een taaie schoenzool.
Snijd er op de juiste manier mooie plakken van: uitdelen en genieten! En je zult merken: Ook jij kan een fantastisch stuk vlees op tafel zetten!