Excellent rundvlees voor gourmetten of steengrillen: zo maak je de feestdagen bijzonder

Excellent rundvlees voor gourmetten of steengrillen: zo maak je de feestdagen bijzonder

Posted by on 23-12-2020  Leave a Comment

Feestdagen in beeld? Tijd om het gourmetstel af te stoffen. Waar we met kerst vaak uitgebreid dineren, wordt de oudejaarsavond juist gebruikt voor een wat informeler diner. Oftewel: samen tafelen rondom het gourmetstel. Of de steengrill, die is tegenwoordig ook erg populair.


Hoewel dat ‘samen’ er voorlopig niet inzit zoals we graag zouden willen, inspireren wij je graag om toch met eigen gezin of klein gezelschap een memorabele avond te beleven. Zodat je hier in ieder geval wat eten betreft positieve herinneringen aan overhoudt!


Rundvlees op gourmetstel of steengrill

Ons rundvlees wordt meestal op de barbecue bereid of in een gietijzeren pan. Maar je kan dit ook heerlijk klaarmaken op een gourmetstel of steengrill. Je legt er dan natuurlijk geen kilo ribeye op, dan zit je in april nog aan tafel. Maar met de juiste delen, in kleine delen gesneden, kun je je hier een avond heel smaakvol mee vermaken!


Smaakvolle variant op de standaard biefstukken

Hoe? Kies voor een fantastisch stuk rundvlees! En dan gaan we de Spanjaarden een beetje nadoen. In Spanje is het steengrillen namelijk een veel geziene manier om met elkaar smaakvol en gezellig te tafelen. Het is natuurlijk al erg Spaans (tapas!) om niet alles op een bord te serveren (Nederlands ?) maar aparte gerechtjes te serveren en eenieder te laten pakken waar hij/zij zin in heeft.


Entrecote en ribeye in kleine porties

Zo ook met het vlees dus! Grote delen rundvlees, bijvoorbeeld entrecote of ribeye, worden in kleine reepjes gesneden zodat iedereen zijn/haar eigen reepjes kan bakken. En dat maakt een avond smaakvol genieten!


Rundvlees snijden in plakjes of stukjes

Als je het rundvlees thuis hebt ontvangen, kun je het zelf in plakjes of stukjes snijden. Zo kun je zelf bepalen hoe groot de stukken worden en hoeveel er op tafel komt. Je kan het natuurlijk ook altijd gesneden bestellen.


Experimenteer met verschillende kruiden

En naast deze excellente basis van jouw feestmaal, kun je losgaan met de bereiding. Gourmet of steengrill is de manier om te experimenteren met verschillende kruiden. Kun je meteen uitzoeken welke kruiden je aanstaan als je straks weer een groot deel rundvlees in de pan of op de barbecue klaarmaakt! Ook kun je eventueel wat spiesjes maken waarop je het rundvlees afwisselt met groenten zoals paprika of ui.


En natuurlijk kun je naast het rundvlees schaaltjes op tafel zetten met verschillende soorten groenten die je ook op de grillplaat kan leggen. Een lekker broodje erbij. En met een goede wijn maak jij de avond helemaal af.


Welk rundvlees is geschikt?

Rundvlees dat je perfect kan klaarmaken op het gourmetstel en de steengrill is:

En natuurlijk andere delen ook, maar dit zijn wel de toppers!


Gourmetpakket aanbieding oud en nieuw

Speciaal voor oud en nieuw stelden wij een heerlijk en voordelig gourmetpakket deluxe samen!

>> Hier bekijk je het Pakket - Gourmet deluxe.


Met rundvlees heb je tal van mogelijkheden om creatief aan de slag te gaan. Maak je eigen keuzes van soorten en smaken. Maak de herinnering aan deze feestdagen smaakvol en positief!

Comments

Reply Comment