Welke pan moet ik gebruiken om biefstuk te bakken?

Welke pan moet ik gebruiken om biefstuk te bakken?

Posted byLa Carne on 10-11-2020  Leave a Comment
Categories: Inspiratie,

Voor een goede biefstuk, of ander rundvlees, betaal je volgens sommigen een flinke prijs (dat zijn natuurlijk geen kenners ;-)). Maar die prijs valt best wel mee. Oke, in vergelijking met andere soorten vlees is de prijs vaak hoger. Maar, je eet dan ook niet zomaar vlees.

Goed rundvlees is echt een kwaliteitsstuk vlees en wordt dan ook niet voor niets vaak in restaurants, bij een mooi diner, gegeten. Welke pan kun je het beste gebruiken om een biefstuk net zo lekker klaar te maken?

Koop de juiste pan

Wij helpen u ook graag thuis te genieten van de smaakbeleving van een fantastisch stuk rundvlees. Onze chef-kok Evert legt bij de recepten precies uit hoe u de verschillende delen rundvlees klaarmaakt. Dus de manier waarop en excellent rundvlees regelen wij, maar u moet natuurlijk wel zelf zorgen voor het juiste gerei.

Welke pan voor een mooie biefstuk?

Wij zijn groot voorstander van gietijzeren koekenpannen. Bijvoorbeeld een demeyere of een du buyer. Prijstechnisch een investering, maar dit soort pannen gaan levenslang mee en bakken echt het mooiste vlees. Dit komt omdat je deze pannen heel heet kan maken. Pannen met een anti-aanbaklaag kunnen dat niet en gaan ook eerder stuk.

Gietijzeren pan voor biefstuk

Let op, je moet een gietijzeren pan wel op de juiste manier gebruiken, anders word je niet blij. De pan moet echt heet worden, dus doe niets in de pan voordat je deze al een aantal minuten heb aanstaan op matig vuur.

Testen of de pan heet genoeg is? Dat kan met een druppel water. Dansen de druppels in de pan snel heen en weer om vervolgens te verdwijnen? Dan is je pan heet genoeg en kun je de olie of boter toevoegen. (Doe ook geen olie of boter in een koude pan!)

Vlees insmeren voor het bakken in de pan

Het mooiste is om het vlees in te smeren met een beetje olie en de biefstuk dan in een hete pan op hoog vuur te leggen. Geef het dan even tijd (hoe verleidelijk ook, maar niet aanzitten!) totdat het vlees vanzelf loslaat. Dit duurt ongeveer 2 minuten, bij hard bakken.

De gietijzeren pannen zijn wel zware pannen, maar je gaat er zeker nog jaren plezier van hebben. Dat weten we zeker! We hopen dat je nu niet meer twijfelt aan welke pan je moet kopen voor het bakken van biefstuk. Heb je nog wel vragen? Stel ze ons gerust! 

Comments

Reply Comment